Aktuelno

Reprezentativci Srbije u basketu dobili novi teren za trening u Novom Sadu

Reprezentativci Srbije u basketu dobili novi teren za trening u Novom Sadu

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišli su danas mušku 3×3 reprezentaciju Srbije na prepodnevnom treningu u Ledenoj dvorani „SPENS“, gde je uz podršku resornog sekretarijata postavljen nov košarkaški teren namenjen za sportske pripreme u košarci i basketu.

Na osnovu ugovora o realizaciji posebnog programa, koji su potpisali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Košarkaški savez Vojvodine, Sekretarijat je za ovaj košarkaški teren izdvojio 1,5 miliona dinara, a ostatak sredstava je obezbedio KSV, kao i košarkašku konstrukciju za 3×3.

– Naši reprezentativci u basketu zaista zaslužuju sve uslove koje smo im obezbedili zajedno sa Košarkaškim savezom Vojvodine. Sekretarijat je za ovaj projekat, odnosno nabavku košarkaškog terena, izdvojio sredstva kako bi naši basketaši mogli da imaju sve što im je potrebno za trenažni proces – istakao je Basta, izrazivši uverenje da će nas naši igrači obradovati novim odličjima.

On je naglasio da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Gradom Novim Sadom i Republikom, podržava reprezentaciju Srbije u basketu.

Ovom prilikom, generalni sekretar KSS Zlatko Bolić je Danetu Basti poklonio dres reprezentacije Srbije.

Reprezentativac Dejan Majstorović rekao je da pripreme uoči turnira u Beogradu teku veoma dobro i da su igrači u odličnoj formi.

– Svi se sa svojim ekipama pripremamo već od januara i februara za sezonu. Ovo je treće ili četvrto okupljanje reprezentacije ove godine. Spremamo se za Svetsko prvenstvo i cilj nam je da osvojimo medalju, a pre toga imamo turnir u Beogradu, na Kalemegdanu, koji je poslednje uigravanje pred veliko takmičenje – istakao je Majstorović.

On je zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na obezbeđenim uslovima za rad, jer se treninzi sada odvijaju na podlozi na kojoj se igraju turniri. Uslovi su, kako je rekao, sjajni i svi su motivisani da se dobro spreme za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem juna u belgijskom Antverpenu (21-26. jun).

More in Aktuelno