RODA JLS

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA MTS 65:89

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA MTS 65:89

Očekivana pobeda gostiju iz Beograda nad ekipom Radničkog koji je pružio dostojan otpor ali nedovolјan. Od početka sezone domaćin ima problem sa kontrolisanjem reketa zbog čestog izostajanja visokih igrača iz tima. Još jednom se pokazalo da je to presudan faktor za možda bolјe rezultate u ovoj sezoni. Nadskakana je ekipa Radničkog za 15 skokova i kada se pridoda i veći broj izgublјenih lopti, razlika na kraju utakmice je vrlo realna. Treba izdvojiti dobre igre kapitena Nikolića i braće Kralјić koji su bili svetle tačke domaćina večeras. Nemanja Nikolić je postigao 17 poena i upisao 6 asistencija, Luka Kralјić 14 poena i 8 skokova dok je Pavle Kralјić zabeležio 12 poena i 3 skoka. Sa druge strane, odlična igra većine igrača ali se mora istaći fantastična partija kapitena Zorana Paunovića ujedno i najbolјeg igrača utakmice koji je ostvario indeks korisnosti 35 upisavši 27 poena, 8 skokova i 6 asistencija.
Boško Lalić, Imali smo priliku da odigramo utakmicu protiv ekipe koja igra evroligu ove godine. Gosti su bili veoma dominantni iako smo u nekim segmentima mogli da im pariramo ali je ipak razlika u kvalitetu evidentna. Ne mogu da zamerim mojim momcima jer su igrali koliko su mogli.
Nemanja Nikolić, Utakmicu smo solidno otvorili, pokušali smo da odbranom iz čoveka u zonu da goste navedemo na greške. Imali smo veliku želјu i energiju međutim nadigrali su nas ispod koša. Uhavtili su više skokova od nas i bili su agresivniji u odbrani. Cestitam protivniku na pobedi i svoojim saigračima na dobro odigranoj utakmici.
Bojan Đerić, Teška utakmica za nas jer je došla posle turnira evrolige na kojem smo se emotivno i fizički ispraznili. Došli smo sa ovim mlađim momcima da nešto uradimo i da probamo da ispoštujemo neke dogovore. Želim da se zahvalim domaćinu, nije floskula, na izuzetnom dočeku i na dobrom otporu koji su pružili protiv nas. Odigrali su dobru utakmicu. Radnički ima problem sa visinom ali sve u svemu bilo je sve kako treba.
Zoran Paunović, Teška utakmica za nas jer je Radnički odlična ekipa na njihovom terenu. Znali smo da neće biti i lako i spremali smo se za ovaj meč. Odigrali smo kako smo se dogovorili, bili agresivniji i mislim da je to presudilo večeras.

More in RODA JLS