Aktuelno

Projekat „Za tvoj siguran koš“ uspešan i u 2023.

Projekat „Za tvoj siguran koš“ uspešan i u 2023.

Projekat „Za tvoj siguran koš“, podržan od međunarodne košarkaške federacije FIBA i Košarkaškog saveza Srbije, uspešno je realizovan i u 2023. godini.

Čitava procedura za ovaj ciklus Projekta 2022/23 pokrenuta je oktobra 2022. godine otvaranjem Konkursa na koji su slobodnom voljom mogli da konkurišu svi košarkaški klubovi širom Srbije. Procedura dostave informacije klubovima je išla preko kancelarija Regionalnih košarkaških saveza koji su potrebne informacije dostavljali svim klubovima članovima.

Posle prispelih prijava, uvažavajući određene kriterijume i poštujući princip da u svakom regionalnom savezu bude realizovana bar jedna adaptacija, određeni su klubovi i škole u kojima će se projekat realizovati.

Sa realizacijom adaptacija je započeto februara, a okončano maja 2023. na veliko zadovoljstvo klubova i škola, ali pre svega najmlađih sadašnjih i potencijalnih košarkašica i košarkaša.

Ove godine realizaciju Projekta je pratila i podela prigodnih majica najmlađima, kao i određenog broja košarkaških lopti školama.

Nadamo se da će biti razumevanja od strane FIBA za značaj ovog Projekta i da će on biti odobren i za naredni ciklus 2023/24. godine.

More in Aktuelno