2.MLS

PLANA – NOVI PAZAR 69:96

PLANA – NOVI PAZAR 69:96

Očekivali su mnogi da će, u datim okolnostima, Pazar da pregazi Planu pet kola pre kraja prvenstva u Drugoj ligi. Bez Kostića, koji se još uvek oporavlja od povrede leđa, uz razne trzavice u klubu koje su kulminirale iznenadnim odlaskom Mladenovića i Kovačevića, ionako kratak roster umalo pa se sveo na startnu petorku. Uz kapitena Lekića, koji je na parketu proveo svih 40 minuta, tek par minuta odmarali su Tanasković, Stojanović i Trajković, samo koji više van terena bio je Petrović.
Dok su imali snage služio ih je i šut, borili su se sa velikim žarom, a to se dalo videti i po stanju na semaforu – u čistoj igri, sa malo prekida, košarkaši domaćeg tima odigrali su sa samo četiri poena u minusu do odmora.
Rival – predvođen iskusnim Mukanovićem (koga je i Plana imala u svojim redovima pre par sezona), a koji je sjajno razigravao ostatak ekipe – ipak je napravio prevagu u trećem nastavku. Ređale su se efikasne završnice Ilića, Filipovića, Čvorovića, a zapažena je svakako i igra pod obručima Velikoplanjanina Mihaila Todorovića, pa je, pod punim gasom, tim Boška Đokića odigrao do samog kraja, zabeleživši pobedu kojom je, pošto su Palančani izgubili u Lazarevcu, preuzeo drugo mesto na tabeli.
Pogledamo li da su u većem delu utakmice vodeći igrači Pazara bili na terenu, možemo da zaključimo da im nije bilo baš lako. U taktičkom smislu i u želji i energiji koju su igrači pokazali ispoštovane su namere. Očekivao sam pad na fond igrača jer ovo što su oni večeras pokazali je više od maksimuma. Žao mi je što, od kako sam preuzeo tim, nismo kompletni, jer bi i rezultati onda bili potpuno drugačiji. Uz svu problematiku koju imamo, ipak smo pokazali da ako smo svim srcem uz klub i ako smo mentalno tu, onda se možemo boriti do poslednjeg atoma snage za ostvarivanje konačnog cilja. Večeras je namera bila i da kapiten Lekić ostane na parketu svih 40 minuta i ne izađe zbog pet penala, spoljna linija bila je dosta odgovorna ali s razlogom nije izdržala celu utakmicu u istom ritmu protiv ovakvog protivnika. Čestitam kolegi Đokiću i momcima iz Pazara, čestitam našim momcima na onome što su večeras pokazali, iako je visoka razila na kraju, nismo se obrukali – kazao je trenеr Velikoplanjana, Slađan Ivić.
Borili smo se koliko smo mogli, u ovoj situaciji kada su dva igrača otišla svi vide kakav kadar imamo. Trudili smo se svi koji smo bili na terenu, dali smo svoj maksimum od početka, na kraju su oni prelomili i stvarno se video njihov kvalitet. Ne smemo da odustanemo, moramo da pokušamo da izborimo opstanak i mislim da zaslužujemo uprkos svemu što nas je snašlo da zadržimo drugoligaški status – rekao je igrač domaćeg sastava Božidar Tanasković.
Gostovanje u Plani došlo je nakon jedne veoma jake utakmice, protiv Slobode, prošle nedelje, kada su nas jako izmučili. Znao sam da neće biti lako i pored toga što je domaća ekipa znatno oslabljena odlaskom nekih igrača i neigranjem Kostića. Pružili su odličan otpor, igrali su odlično sa kvalitetom koji imaju. Znam pod kojim problemima klub radi ali se nadam da mogu da se izvuku. Mi smo pred kraj morali jače da nagazimo, da damo koji poen više ne bi li popravili konačni koeficijent koji će verovatno odlučivati o krajnjem redosledu na tabeli. Radimo ono što možemo, da dobijemo sve do kraja a zavisimo od drugih rezultata. Ilić je odigrao možda najbolju utakmicu u drugom delu sezone, Mukanović nikad nema “krizu igre”, i ako ne daje puno koševa on organizuje igru pa ja to nekad “zloupotrebim” i držim ga koji minut duže u igri. Todorović se “budi”, nije još uvek na visini onih igara kada je bio MVP kao igrač Plane, potrebno je tu još malo čvrstine, ali sve bolje igra i sve je potrebniji ekipi – rekao je nakon trijumfa trener Novopazaraca, Boško Đokić.
Plana je imala odličan ritam u prvom poluvremenu, držali su se dok su imali snage, činjenica je da imaju mnogo kraći roster od nas, mi smo to znali da iskoristimo u drugom poluvremenu da napravimo razliku koju smo održavali do kraja meča. Igra večeras rezultat je timskog rada, i moj učinak došao je zahvaljujući mojim saigračima, sada ja, sledeći put neko drugi će biti u “prvom” planu. Odlična je atmosfera u timu, vezali smo nekoliko pobeda i nastavljamo da se borimo za ulazak u KLS – poručio je Marko Ilić, koji je sa 38 poena bio najefikasniji igrač na parketu.

More in 2.MLS