2.MLS

PIROT – MLADOST SP 69:82

PIROT – MLADOST SP 69:82

„Pirot“ je u 25. kolu u subotu 14.04.2018. izgubio od „Mladosti“ iz Smederevske Palanke na domaćem terenu rezultatom 69:82. Ovom pobedom su se palančani revanširala domaćinu za poraz u prvom delu sezone i ujedno izborili za produžetak nade da je njihov plasman u KLS moguć nakon poslednjeg kola.
Na drugoj strani pirotska ekipa sa skraćenim rosterom ovoga puta nije smogla snage da ponovo savlada iskusnu i izuzetno motivisanu ekipu trenera Zorana Todorovića. Preskromno šuterko izdanje pirotske ekipe su gosti znali da iskoriste. Predvođeni sjajnim Stefanom Kojićem (7/11 šut za tri poena) i raspoloženim Ilijom Cvetovićem i Nemanjom Arsićem, gosti su nadskakali domaću ekipu u odbrani a u drugom pravcu neverovatnim procentima šuta iz igre kontrolisali igru i samu utakmicu do samog kraja i zaslužene pobede.
Uspeli su momci trenera Marka Spasića da furioznim završetkom treće četvrtine uhvate rezultatski priključak, da bi na samom početku poslednjeg perioda stigli na samo dva poena zaostatka. Ipak, gosti su odmah odgovorili neverovatnom serijom kojom su raspršili nade domaćina da mogu i drugi put da savladaju pretendenta za plasman u KLS.
Gostujuća ekipa je u pretposlednjem kolu u Pirotu odigrala jednu od boljih utakmica u sezoni, nasuprot domaćoj kojoj je zakazalo najjača oružje, šut iz igre. Izuzev šuta Martina Matovića, najboljeg pojedinca u domaćoj ekipi na ovoj utakmici. Nepotpun sastav domaće ekipe je svakako kumovao kvalitetu igre i porazu ali o tome kakvu su sezonu odigrali momci Marka Spasića najviše govori gromoglasni aplauz publike na kraju utakmice, bez obzira što je ista izgubljena!
Marko Spasić, trener ekipe Pirot: Želim palančanima puno sreće u nastavkiu prvenstva i čestitam im na večerašnjoj fer i korektnoj igri. Zahvalio bih se i publici koja je došla i pored dva velika sportska događaja u isto vreme. Zahvaljujem im se na podršci tokom cele sezone, pokazali su da su najbolji. Momci su se večeras trudili koliko su mogli, igrali smo bez Lazara Rašića. Bilo je teško postaviti igru jer je ekipa Smederevske Palanke dominantna visinski. Ipak, nismo ih dobro napadali. U jednom momentu smo ih stigli, bilo je 62:64 kada smo mogli da okrenemo, ali potom nismo imali dobar napad nasuprot njihovoj velikoj seriji tako da su na kraju ubedljivo pobedili.
Zoran Todorović, trener ekipe Mladost SP: Drago mi je što sam u Pirotu, gradu košarke za šta je siguran sam najzaslužniji Kari Pešić, najbolji trener srpske košarke. U Pirotu evidentno sada i Marko Spasić stasava u dobrog trenera. Pirot je neugodna ekipa zato što se u širini teško brani, imaju igrače koji lako mogu da otvore za tri poena, čak i ovi visoki, kao danas na primer Matović. Mi smo to pokušali da čuvamo iz dve-tri odbrane da preuzmemo pa da stanemo u zonu … U nečemu smo uspeli u nečemu ne, oni su nas napali iz tranzicije pa se u četvrtoj četvrtini zakuvalo. Mi smo imali odličnu rolu Kojića koga smo nalazili u šutevima za tri poena kada je najviše trebalo. Bila je ovo lepa utakmica, Pirot nas je pobedio u Planci, kada su nas baš dobro raširili i da smo tada igrali još dva-tri dana ne bi ih pobedili. Mi dočekujemo“Proleter“ u poslednjem kolu ali moramo i da osluškuujemo rezultat iz Žarkova i nadamo se da mi prođemo dalje. Mislim da smo to zaslužili. Ako bude i drugačije čestitaćemo rivalima.

More in 2.MLS