Aktuelno

Pionirke Radivoj Koraća osvojile Mini Kup Beobasket 2020!

Pionirke Radivoj Koraća osvojile Mini Kup Beobasket 2020!

RADIVOJ KORAĆ – VIZURA 63:55 (16:7, 22:13, 15:15, 10:20)

Ekipa Radivoj Koraća je novi osvajač Beobasket mini kupa, pošto je u finalu u Surdulici savladala vršnjakinje iz Vizure. Pionirke Radivoj Koraća su mnogo bolje otvorile utakmicu, pa su već posle tri minuta povele 8:0. Vizura je brzo uhvatila priključak sa četiri vezana poena, ali je Korać nastavio da kontroliše igru i rezultat i na prvu pauzu otišao sa 16:7. Vizura je na početku druge deonice napravila mini seriju 7:2 i prišla na 14:18, ali je Korać odmah odgovorio serijom 8:0 i prvi put stekao dvocifrenu prednost – 26:14. Rasla je prednost Koraća iz minuta u minut, a Vizura nije imala rešenje da se odbrani, pa je u 18. minutu bilo 35:16, a na poluvremenu 38:20. Imale su pionirke trenera Akanovića i „plus 20“ na samom početku treće četvrtine (40:20), a prednost Koraća je u ovom periodu igre iznosila od 15 do 20 poena razlike. U 28. minutu bilo je najvećih 53:31, a na poslednju pauzu otišlo se pri rezultatu 53:35, pa je već tada sve bilo rešeno. U poslednjoj četvrtini Vizura je zaigrala bolje, smanjivala je minus iz minuta u minut do 49:59 u 38. minutu, pa 53:61 minut kasnije, ali Korać nije dozvolio da prokocka prednost i zasluženo je osvojio Beobasket mini kup.

MEČ ZA TREĆE MESTO
U meču za treće mesto, selekcija Južne i Istočne Srbije ubedljivo je savladala pionirke Kraljeva 65:34 (21:4, 10:9, 17:13, 17:8). Regionalna selekcija je od samog početka meča bila mnogo bolja i efikasnija, pa je veliku razliku napravila već u prvoj četvrtini. Pokušavale su pionirke Kraljeva u nastavku da se vrate u meč, ali nisu uspele, pa se domaća ekipa na kraju više nego zasluženo radovala bronzanim medaljama.

DODELA NAGRADA
Komesar Kupa i bivši reprezentativac Bojan Popović dodelio je plaketu pokrovitelju Beobasket mini kupa, agenciji „Beobasket“ iz Beograda, koju je primio predstavnik agencije „Beobasket“ Jovan Ražnatović.
Najbolja igračica finalne utakmice je Minja Aranđelović, članica Radivoja Koraća, a priznanje joj je uručio Miloš Pavlović, selektor U20 mlade reprezentacije Srbije.
Bronzane medalje ekipi Južne i Istočne Srbije uručili su generalni sekretar RKS Južna Srbija Veselin Marjanović i Miloš Pavlović.
Srebrne medalje pionirkama Vizure uručili su generalni sekretar Sportskog saveza Surdulice David Milić i Bojan Popović.
Zlatne medalje pobednicama Beobasket mini kupa, pionirkama Radivoja Koraća uručili su predsednik Sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović i gradski većnik za sport Nebojša Arsić.
Pehar za prvo mesto uručio je generalni sekretar Sportskog saveza Surdulice David Milić.

More in Aktuelno