Aktuelno

Pionirke Novosadske ŽKA šampionke Srbije

Pionirke Novosadske ŽKA šampionke Srbije

Pionirke Novosadske ŽKA postale su šampionke Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Ivanjici savladale Vizuru – 68:57 (17:8, 17:14, 18:9, 16:26). Novosađanke su u prvoj četvrtini nametnule ritam i povele, a na poluvremenu su imale „plus 12“ (34:22). U trećoj denici su značajno podigle prednost i otišle na velikih 52:31. Pionirke Vizure su u poslednjoj deonici pokušale da anuliraju prednost rivalki, dobile ovu četvrtinu sa deset poena razlike, ali nisu uspele da naprave preokret.

Za najboljeg igrača (MVP) turnira, sa čak 111 indeksnih poena, proglašena je Nađa Maksimović iz pobedničke ekipe Novosadske ŽKA. Najbolji strelac turnira bila je Sara Tanović iz vicešampionskog tima Vizura sa 78 postignutih poena.

Turnir je odigran pred punim tribinama tokom sva tri dana u sportskoj hali OŠ „Kirilo Savić“, uz odličnu organizaciju opštine Ivanjica i OKK Ivanjica.

U meču za treće mesto, pionirke Mega Arta su pobedile Srem – 89:67.

Konačan plasman izgleda ovako:

1. NOVOSADSKA ŽKA (Novi Sad)
2. VIZURA (Beograd)
3. MEGA ART (Beograd)
4. SREM (Sremska Mitrovica)
5. MONDO BASKET (Beograd)
6. STUDENT (Niš)
7. SEVOJNO (Sevojno)
8. MBA (Kreagujevac)

DODELA NAGRADA

KSS je dodelio OKK Ivanjica plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja Branko Aleksić uručio članu UO OKK Ivanjica Mihailu Markoviću.

KSS je za nesebičnu pomoć u organizaciji turnira dodelio plaketu Opštini Ivanjica, koji je Aleksić uručio Nikoli Ivanoviću iz sektora za sport Opštine Ivanjica.

Pehar za najboljeg strelca turnira Aleksić je uručio Sari Tanović iz Vizure.

Pehar za MVP igračicu turnira Nađi Maksimović, kao i nagradu prijatelja KSS kompanije www.sportskaprodavnica.rs , vaučer na 15.000 dinara za sportski asortiman proizvođača Mek Dejvid, takođe je uručio komesar Aleksić.

Pehar za četvrto mesto ekipi Srema dodelio je delegat takmičenja Goran Radovanović.

Pehar za treće mesto ekipi Mega Art uručio je Mihailo Marković, kao i bronzane medalje zajedno sa Radovanovićem.

Pehar za drugo mesto pionirkama Vizure dodeli je Nikola Ivanović, kao i srebrne medalje zajedno sa delegatom turnira Alenom Hadžićem.

Zlatne medalje pionirkama Novosadske ŽKA dodelili su Mihailo Marković i Nikola Ivanović, a šampionski pehar uručio je Marković.

More in Aktuelno