Aktuelno

Pionirke Crvene zvezde mts ponovo šampionke Srbije

Pionirke Crvene zvezde mts ponovo šampionke Srbije

CRVENA ZVEZDA MTS – RAS 57:41 (17:14, 19:9, 11:12, 10:6)

Pionirke Crvene zvezde MTS su ponovo postale šampionke Srbije, pošto su u velikom finalu završnog turnira u Paraćinu pobedile Ras!

Zvezda je mnogo bolje počela meč, povela posle 5 minuta 17:7. Usledila je serija Rasa 11:0 za prvo vođstvo – 18:17. Ponovo su crveno-bele povele, a u 15. minutu povredila se najbolja igračica Zvezde Kristina Rađenović. Ipak, zvezda je na poluvremenu imala „plus 13“ – 36:23.

Crveno-bele su potpuno kontrolisale igru u drugom poluvremenu, povele sa 40:23 u 23. minutu. Praktično, već tada je bilo jasno da će odbraniti titulu osvojenu prošle godine u Vrbasu. Zvezda do kraja utakmice nije ispuštala dvocifrenu prednost, pa je sasvim zasluženo osvojila titulu.

U meču za treće mesto, Srem je nadigrao Vojvodinu 021 – 55:52.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira OKK Paraćin dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar Branko Aleksić dodelio predsedniku Saši Marinkoviću.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Katarina Ristić iz Rasa sa ukupno 60 poena. Priznanje joj je uručio Saša Radosavljević, direktor SRC „7. juli“, kao i vaučer za vikend boravak u hotelu „Koliba“ na Grzi za dve osobe.

# MVP igračica finalne utakmice je Anja Petković iz Crvene zvezde, a priznanje joj je dodelio Saša Radosavljević, direktor SRC „7. juli“, kao i vaučer za vikend boravak u hotelu „Koliba“ na Grzi za dve osobe.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Vojvodine 021, a pehar je uručio stručni saradnik za žensku košarku KSS Zoran Tir.

# Pehar za treće mesto ekipi Srema uručio je Dejan Nešić, gradski većnik ispred SO Paraćin, a bronzane medalje Zoran Tir i Saša Marinković.

# Pehar za drugo mesto ekipi Rasa uručio je gradski većnik Dejan Nešić, a srebrne medalje Zoran Tir i Saša Marinković.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Crvene zvezde dodelili su Zoran Tir i Saša Marinković.

# Šampionski pehar pionirkama Crvene zvezde uručio je Dejan Nešić.

More in Aktuelno