Aktuelno

Pionirke Crvene zvezde KOMBANK šampionke Srbije

Pionirke Crvene zvezde KOMBANK šampionke Srbije

ART BASKET – CRVENA ZVEZDA KOMBANK 63:71 (15:22, 19:14, 15:16, 14:19)

Pionirke Crvene zvezde Kombank postale su šampionke Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Nišu savladale ekipu Art Basketa – 71:63!

Crveno-bele su nešto bolje otvorile meč i posle šest minuta povele 15:7. Do kraja prve deonice igralo se u istom ritmu, a Beograđanke su imale od tri do sedam poena viška.

Na startu drugog dela ekipa Zvezde je zaigrala čvrsto i efikasno i za manje od pet minuta napravila značajnu prednost – 31:18. Art je odgovorio serijom 11:2 i u finišu poluvremena prišao na 29:33, a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 34:36.

Neizvesnost se nastavila i u trećoj četvrtini, kada se igralo koš za koš. Art je imao minimalnu prednost, da bi u 27. minutu povećao na 47:42. Vratila se Zvezda u igru i u finišu ove deonice ponovo povela 52:49.

Nije Art iskoristio nekoliko napada pa su crveno-bele u 34. minutu stigle do značajnih 59:49. Međutim, nije se dao Art i držao je priključak, pa je u 28. minutu smanjio na 62:65. Odbila je Zvezda ovaj napad i podigla na 67:62 na manje od dva minuta pre kraja. Nisu crveno-bele prokockale prednost u završnici i zasluženo su postale šampionke Srbije.

Finalnoj utakmici pionirki prisustvovali su potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, članovi UO KSS Dragana Kontić i Miodrag Kocić, kao i generalni sekretar RKSIS Aleksandar Jocić

DODELA NAGRADA

Prigodan poklon, trenerske table za trenere ekipa učesnike današnjeg finalnog dana uručila je bivša košarkašica Milena Vučićević, baš kao i poklon UŽKK Studenta, organizatora ovog finalnog turnira, za najmlađu igračicu finalne utakmice Petru Cvetković iz ekipe Crvena zvezda Kombak.

U organizaciju finalnog turnira, koja je bila sjajna, bili su uključeni Grad Niš, Regionalni Košarkaški savez Istočne Srbije, UŽKK Student i SC „Čair“. Košarkaški savez Srbije dodelio je plaketu Gradu Nišu za pomoć u organizaciji Finalnog turnira Prvenstva Srbije za pionirke 2020/2021. Ispred Grada Niša plaketu je primila gradonačelnica Dragana Sotirovski, a plaketu joj je predala Ana Joković, potpredsednica KSS za žensku košarku.

KSS je dodelio plaketu i Univerzitetskom Ženskom košarkaškom klubu Student za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je Ratku Stankoviću, direktoru kluba i zameniku predsednika RKSIS predala Ana Joković, potpredsednica KSS za žensku košarku.

Najbolji strelac finalnog turnira je Jana Vesić iz ekipe Art Basketa sa 68 poena, odnosno 22,7 poena po meču. Pehar i prigodan poklon Kompanije Sterling joj je uručio Zoran Tir, stručni saradnik KSS za rad sa mlađim ženskim selekcijama.

MVP igračica finalne utakmice je Mina Đurđević iz ekipe pobednika sa 23 indeksna poena, a pehar joj je uručio Zoran Tir. Poklon vaučer za boravak na Staroj Planini Kompanije SP rizort najboljoj igračici finala predala je Maja Živković, bivša košarkašica Studenta. Još jednu nagradu za najbolju igračicu koju je pripremila Kompanija Sterling predao je Ratko Stanković.

Prijatelj Košarkaškog saveza Srbije Kompanija Sterling pripremila je poglone za sve ekipe na ceremoniji dodele nagrada, koje su uručile mlade košarkašice Studenta.

Četvrto mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi SPD ŽKK Radnički Kragujevac, a pehar za četvrto mesto uručio je Ratko Stanković,

Treće mesto osvojila je ekipa Vizura iz Beograda, bronzane medalje su uručili Maja Živković i Zoran Tir, a pehar za treće mesto Miodrag Kocić, član UO KSS.

Drugo mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Art Basketa iz Beograda, srebrne medalje uručili su Aleksandra Stojičić i Miodrag Kocić. Pehar za drugo mesto uručila je Aleksandra Stojičić.

Prvo mesto i šampionsku titulu Prvenstva Srbije za pionirke za sezonu 2020/2021 osvojila je ekipa Crvene zvezde Kombank. Zlatne medalje uručili su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković. Šampionski pehar crveno-belim pionirkama dodelila je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

More in Aktuelno