Aktuelno

Pionirke Crvene zvezde KOMBANK osvojile Mini KUP Beobasket 2019

Pionirke Crvene zvezde KOMBANK osvojile Mini KUP Beobasket 2019

CRVENA ZVEZDA KOMBANK – LOZNICA 70:41 (18:6, 14:13, 22:8, 16:14)
Pionirke Crvene zvezde Kombank potpuno zasluženo su osvojile Beobasket mini kup u Loznici, pošto su u finalu ubedljivo savladale vršnjakinje iz Loznice – 70:41. Pionirke Zvezde su i pored dosta grešaka bolje ušle u meč i posle dva minuta povele 6:1. Beograđanske su ih čvrste odbrane dobro otvarale kontranapade i nastavile da uvećavaju prednost, koja je na kraju prve četvrtine iznosila 12 poena razlike – 18:6. U drugoj četvrtini se ništa nije promenilo. Crveno-bele devojčice su i dalje bile mnogo bolje i efikasnije od vršnjakinja iz Loznice, koje su pokušavale da uhvate priključak. Ipak, imale su dosta neiskorišćenih napada, što je bilo kažnjavano, pa je Zvezda u 18. minutu vodila 32:16. Beograđanke su i u drugom poluvremenu nastavile u istom ritmu, pa je prednost rasla (48:25, 27. minut), Crveno-bele su bolje skakale, bile racionalne u napadu, a na kraju treće deonice bilo je i maksimalnih 54:27. I poslednja četvrtina je u potpunosti pripala pionirkama Crvene zvezde Kombank, koje su nastavile da dominiraju u svim segmentima igre. U 36. minutu njihova prednost je iznosila čak 33 poena razlike – 64:31. Do kraja meča, izabranice trenera Ružice Karić rutinski su završile posao i odbranile Mini KUP Beobasket 2019.

# Treće mesto zauzela je Novosadska ŽKA, koja je pobedila pionirke Radivoja Koraća rezultatom 64:60.

DODELA NAGRADA
U poluvremenu seniorskog finala, dodeljene su nagrade za Beobasket mini kup. Plaketu pokrovitelju Mini kupa agenciji „Beobasket“ dodelio je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, a primio je predstavnik „Beobasketa“ Jovan Ražnatović.
Najbolja igračica finalne utakmice je Marija Avlijaš, članica Crvene zvezde Kombank, a nagradu joj je uručila Biljana Biba Majstorović, bivša reprezentativka Jugoslavije.
Bronzane medalje pionirkama Novosadske ŽKA uručili su Olja Petrović i Dejan Dimitrijević, upravnik ustanove „Lagator“.
Srebrne medalje ekipi Loznice uručili su bivša reprezentativka Jugoslavije Biljana Biba Majstorović i Zoran Tir, stručni saradnik KSS.
Zlatne medalje pobednicama Beobasket mini kupa 2019, pionirkama Crvene zvezde Kombank, uručili su bivša reprezentativka Jugoslavije Jasna Blažić Milosavljević i zamenik direktora ustanove „Lagator“ Boris Karajčić. Pehar za prvo mesto crveno-belim devojčicama dodelila je Jasna Blažić Milosavljević.

More in Aktuelno