Aktuelno

Pioniri Vizure šampioni Srbije

Pioniri Vizure šampioni Srbije

VIZURA – PARTIZAN NIS 80:76 (20:10, 15:16, 25:23, 20:27)

Pioniri Vizure postali su novi šampioni Srbije. Oni su u finalu završnog turnira savladali Partizan NIS rezultatom 80:76.

Utakmica je bila izjednačena od samog početka, a Vizura je u 7. minutu povela 11:6. Vodila se velika borba za svaki koš, a Vizura je zahvaljujući šutu za tri poena u završnici prve deonice povela 20:10.

Bili su pioniri Vizure sigurniji i u drugoj četvrtini, u 15. minutu došli do značajnih 27:14.

Držala je Vizura od šest do 12 poena prednosti i u trećoj četvrtini, iako je Partizan sve vreme imao priključak. U 25. minutu je bilo 42:36, da bi Vizura minut i po kasnije podigla na najvećih „plus 14“ – 52:38, a onda i na 54:38. Sjajno su igrali domaći u odbrani i napadu, crno-beli su jurili zaostatak, a na poslednju pauzu otišlo se pri rezultatu 60:49.

Poslednji period igre doneo je mnogo uzbuđenja. Partizan je iskoristio nekoliko grešaka rivala i za samo 40 sekundi potpuno se vratio u igru – 53:61. U 24. minutu crno-beli su smanjili minus na samo pet poena (61:66), a u 37. minutu i na 67:71. ali je Vizura minut kanije odgovorila trojkom za velikih 76:68. Ponovo su crno-beli posle „2+1“ vratili nadu u preokret na minut i po pre kraja – 73:76, a onda pogodili trojku za nerešeno – 76:76 na 40 sekundi pre poslednje sirene. Pogodila je Vizura dva slobodna bacanja za 78:76, Partizan promašio trojku, a domaći promašili dva slobodna bacanja, ali su uhvatili loptu. Partizan je napravilo faul, Vizura to iskoristila za 80:76. Crno-beli su pokušali za tri poena, ali nisu uspeli i počelo je veliko slavlje pionira Vizure.

DODELA NAGRADA

# Košarkaški savez Srbije dodeljuje plaketu Košarkaškom Savezu Beograda za sjajnu organizaciju Finalnog turnira Prvenstva Srbije za pionire 2020/2021, koju je komesar takmičenja Bojan Popović dodelio predsedniku KSB Bošku Adžiću.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Savo Drezgić, član ekipe Partizan NIS. On je tokom turnira postigao ukupno 93 poena, ili prosečno 31 poen po utakmici. Pehar i prigodan poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručio mu je predsednik KSB Boško Adžić.

# MVP igrač finalnog turnira je takođe Savo Drezgić, koji je ukupno sakupio 95 indeksnih poen, odnosno 31,7 po utakmici. Pehar i prigodan poklon kompanije Sterling uručio mu je potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić.

# Prijatelj Košarkaškog saveza Srbije, kompanija Sterling pripremila je poklone za sve četiri ekipe koje su se našle na današnjoj ceremoniji dodele nagrada, koje je podelila Irena Jekić, predstavnik ove kompanije.

# Četvrto mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Mladosti iz Čačka, a pehar za četvrto mesto uručio je Bojan Popović, komesar takmičenja.

# Treće mesto na finalnom turniru osvojila je ekipa BKK Radnički, bronzane medalje uručili su Boško Adžić i Bojan Popović, a pehar za treće mesto Boško Adžić.

# Drugo mesto pripalo je ekipi Partizan NIS. Srebrne medalje uručili su Nenad Krstić i Bojan Popović, a pehar za drugo mesto Bojan Popović.

# Prvo mesto i šampionsku titulu osvojila je ekipa Vizure. Zlatne medalje uručili su Nenad Krstić i Boško Adžić, a šampionski pehar dodelio je potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić.

More in Aktuelno