Aktuelno

Pioniri Crvene zvezde mts osvojili Beobasket mini kup 2020!

Pioniri Crvene zvezde mts osvojili Beobasket mini kup 2020!

CRVENA ZVEZDA MTS – BORAC 76:55 (20:10, 23:11, 21:18, 12:16)

Pioniri Crvene zvezde ubedljivo su savladali u finalu vršnjake iz čačanskog Borca i osvojili Beobasket Mini kup 2020!
U uvodnim minutima meč je bio prilično izjednačen, sa dosta promašaja na obe strane. Crveno-beli su zahvaljujući raspoloženim Topiću i Dabiću prvi put osetnije poveli u 7. minutu – 20:8.
Pokušavali su Čačani na startu druge četvrtine da uhvate priključak, ali ih šut nije služio, što je Zvezda pametno kažnjavala i serijom 14:3 za prva četiri minuta došla do velikih 34:13. Igrala je ekipa iskusnog trenera Ivana Pavlovića lepršavo, brzo i čvrsto, pogađali su Gačić, Topić, dok sa druge strane Čačanima ništa nije išlo od ruke…
Najveću prednost u prvom poluvremenu Zvezda je imala u 20. minutu – 41:18.
Nastavila je Zvezda u istom ritmu i u drugom poluvremenu, Borac nije uspevao da parira raspoloženim Beograđanima, pa je u 23. minutu bilo ogromnih 47:21.
Potpuno su Zvezdini pioniri kontrolisali situaciju na terenu i rezultat, pa nisu dozvoljavali protivnicima da se spuste ispod 20 poena minusa. Borili su se Čačani koliko su mogli, ali je kvalitet ipak bio na strani crveno-belih pionira, koji su više nego zasluženo osvojili Beobasket Mini kup 2020.
NAGRADE
Na početku svečanog proglašenja pobednika, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović dodelio je zahvalnicu KSS Branimiru Tadiću iz Mega Bemaksa.
Trećeplasirana ekipa Beobasket Mini kupa je Mega Bemaks, a bronzane medalje podelili su stručni saradnik KSS i koordinator mlađih muških selekcija Gordan Todorović i komesar Kupa Bojan Popović.
Pionirima drugoplasiranog Borca medalje su podelili potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević i potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.
Zlatne medalje pionirima Crvene zvezde MTS dodelili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i bivši reprezentativac Žarko Čabarkapa.
Veliki pehar kapitenu crveno-belih Vasiliju Dabiću uručio je potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević.
MVP finala je Nikola Topić iz Crvene zvezde, a priznanje mu je dodelio stručni saradnik KSS i koordinator mlađih muških selekcija Gordan Todorović.

More in Aktuelno