Aktuelno

Održana svečana promocija RODA JLS, TRIGLAV KLS i TRIGLAV ŽKLS

Održana svečana promocija RODA JLS, TRIGLAV KLS i TRIGLAV ŽKLS

Danas je u dvorani Radničkog na Crvenom krstu održana svečana promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2021/2022 koju je organizovao Košarkaški savez Srbije uz podršku sponzora Triglava i Rode. Promociji je prisustvovalo kompletno rukovodstvo KSS – predsednik Predrag Danilović, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, generalni sekretar Zlatko Bolić, kao i sin Dušana Ivkovića Pavle, Nebojša Ilić, mlada košarkašica Art basketa Višnja Stefanović i mladi košarkaš Partizana NIS Dušan Tanasković koji su sa uspehom igrali ove lige…

Pre 12 godina na ideju našeg proslavljenog trenera nedavno preminulog Dušana Dude Ivkovića, 2009. godine formirana je Juniorska liga Srbije. Upravo zbog toga, promocija je ove godine održana u dvorani Radničkog na Crvenom krstu, mestu na kome se stvarala istorija jugoslovenske i srpske košarke zahvaljujući našem legendarnom Dudi, jednom od najvećih svih vremena…

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja su rasla iz godine u godinu, a lestvica u organiziciji liga se podiže svake godine.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima, prisutnima se prvo obratio predsednik KSS Predrag Danilović.

– Drago mi je što ste došli u ovako velikom broju… Ovo je za mene posebno mesto zbog mog prijatelja Dude, nije bilo boljeg mesta za početak sezone od ove dvorane… Trud koji ulaže Košarkaški savez Srbije oko Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige ne bi bio moguć bez naših poslovnih partnera Rode i Triglava, kojima zaista dosta dugujemo i veoma smo im zahvalni. I ovom prilikom im se zahvaljujem iz srca… Nadam se da ćete imati uspešnu sezonu, budite pre svega fer i pošteni prema sebi, a i prema rivalima. Na kraju krajeva, neka pobedi onaj ko bude najbolji… – rekao je Danilović.

Sledeća je na binu izašla direktorka marketinga Triglav osiguranja Ivana Vulić Živković.

– Drago mi je da sam danas ovde ispred kompanije Triglav, kao i što je ovo istorijsko mesto izabrano za ovaj događaj… Triglav osiguranje već godinama podržava Košarkaški savez Srbije i sve selekcije KSS. Posebno sam srećna što smo organizovali ovu promociju, jer sam sigurna da se među vama nalaze neke buduće svetske košarkaške zvezde. Radite na tome i puno sreće…

Ispred Rode, govorila je direktorka in-stor komunikacija Jelena Mitrović.

– Kompanija Merkator-S sa svojim brendom Roda godinama unazad je sponzor Košarkaškog saveza Srbije i pruža podršku srpskoj košarci. Još tada smo prepoznali važnost ulaganja u mlade nade i u razvoj mladih talenata, pa smo već sedmu godinu zaredom sponzori Juniorske lige Srbije. Verujem da među vama ima mnogo talenata i da će neki od vas napraviti ozbiljne karijere u Srbiji i van granica naše zemlje, ali da ćete se uvek sa ponosom vraćati da igrate za našu reprezentaciju. Želim vam puno sreće i uspeha u životu i sportskim karijerama.

Ispred Košarkaškog saveza Srbije, govorio je i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

– Od 365 dana u godini za mene je ovo jedan od najlepših dana, dan kome se najviše radujem, jer mogu da vas vidim, pozdravim i poželim vam mnogo uspeha. Koliko Košarkaški savez Srbije ceni ova takmičenja najbolji je dokaz što je danas ovde kompletno rukovodstvo Saveza. Zahvaljujem se predsedniku Predragu Daniloviću, potpredsednicima Ani Joković i Nenadu Krstiću, generalnom sekretaru Zlatku Boliću, a posebnu zahvalnost zaslužuju naši sponzori Roda i Triglav bez kojih lige ne bi bile ovakve kakve jesu… Hvala i mladoj igračici Višnji Stefanović koja je promoter Triglav Ženske kadetske lige, Nebojši Iliću i Dušanu Tanaskoviću kao promoterima Roda Juniorske i Triglav Kadetske lige. Svima vam želim da u budućnosti sarađujete sa Nešom Ilićem kroz reprezentaciju, odnosno da u budućnosti budete dobri reprezentativci. Ova promocija je, kao što smo rekli, svojevrstan omaž velikom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću. Želimo vam da budete bolji košarkaši, a što je najvažnije, da budete i bolji ljudi. Hvala vam i srećno svima… – poručio je Projović.

Kao ponosni sponzori Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige Srbije, Roda i Triglav su, zajedničkim snagama, i ove godine obezbedili svim klubovima ove tri lige garniture dresova u kojima će se takmičiti tokom sezone. Košarkaški savez Srbije i ove godine pokriva troškove službenih lica, poklanja klubovima lopte i participira u troškovima prevoza ekipa.

Triglav grupa, Roda i Košarkaški savez Srbije uspešno nastavljaju dugogodišnju saradnju u delu sponzorstva ovih liga mlađih kategorija. Snažnom podrškom i ove godine zajednički bodrimo mlade košarkašice i košarkaše u novoj takmičarskoj sezoni.

More in Aktuelno