Aktuelno

Održan prvi međunarodni “Uskršnji mini basket festival“

Održan prvi međunarodni “Uskršnji mini basket festival“

Više od 500 dečaka i devojčica rođenih 2012. godine i mlađih, učestvovalo je sinoć na prvom Uskršnjem Mini Basket festivalu u vlasotinačkoj Hali sportova. Osim ekipa iz Srbije, nastupali su i timovi iz Bugarske i Makedonije.
Festival je, u ime Košarkaškog saveza Srbije i Udruženja mini basket, otvorio Rade Georgievski. – Košarka je najlepša igra, igrajte je, učite, družite se i uživajte uz košarku – poručio je Georgievski.

Predsednik ŽSKU Vlasotinca Zvonko Ilić dodao je da košarka ove godine slavi jubilej u Srbiji – 100 godina od početka ove igre na našim prostorima i da je mini basket festival u Vlasotincu sjajna prilika da se ova igra promoviše. Pobednika nije bilo, svi klubovi učesnici dobili su pehare, a sva deca medalje i zahvalnice. Namera je da ovaj festival preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će svakom godinom biti brojnija klubovima učesnicima. Velika zahvalnost i svim sponzorima Prvog mini basket festivala u Vlasotincu, svim vlasotinačkim privrednicima, udruženjima, Opštini Vlasotince, Sportskom savezu opštine Vlasotince, Domu zdravlja, Sportskoj hali, Policijskoj upravi grada Vlasotinca, Turističkoj organizaciji… Ovom prilikom, izjavljujemo saučešće porodici vlasotinačkog doajena sportskog novinarstva Ninoslava Nineta Radičevića, koji je izveštavao sa ovog festivala.

More in Aktuelno