Aktuelno

Obavlјen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

Obavlјen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije danas je obavlјen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, koji se 16. i 17. marta 2018. godine održava u Banji Kovilјači, u dvorani “Vera Blagojević”.
Pred brojnim gostima, generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem, potpredsednikom za žensku košarku Anom Joković, potpredsednikom za takmičenja Dušanom Projovićem, komesarom Prve ženske lige i Kupa Olјom Dragićević, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je predsednik KSS Predrag Danilović.
Posle odlične organizacije Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ne samo ove godine, iako je ove godine bila sigurno jedna od najbolјih, na redu je „Kup Milana Cige Vasojevića“. Ovom prilikom želim od srca da se zahvalim organizatorima, lјudima iz Banje Kovilјače i Loznice, na velikoj pomoći oko organizacije završnog turnira. Siguran sam da ćemo gledati kvalitetne utakmice, da ćemo imati odličnu posetu kao u Nišu i da će lјudi doći da vide naše najbolјe košarkašice koje će se boriti za vredan trofej. Svim klubovima želim, pre svega, puno zdravlјa i da ostvare što bolјe rezultate – rekao je predsednik Danilović.
Prisutnima se, ispred organizatora, obratio i pomoćnik gradonačelnika Loznice Dejan Stalović.
Veliko mi je zadovolјstvo što imam priliku da vam se obratim u ime rukovodstva grada Loznice. Hvala KSS što je prepoznao kapacitete i mogućnosti našeg grada i što nam je ukazao čast da organizujemo završni tunir Kupa „Milan Ciga Vasojević“. To je velika stvar za nas, što vidimo kao mogućnost i šansu da unapredimo sport u našem gradu, a naročito košarku. Iskoristili smo priliku da obavimo razgovore sa čelnicima KSS i da dosadašnju uspešnu saradnju podignemo na još viši nivo. Ekipama učesnicama želimo uspešan nastup, da ih zaobiđu povrede i da se takmiče u duhu fer pleja. Neka najbolјa ekipa pobedi!
Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Crvena zvezda i Partizan su se radovali po dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.
I ove godine na završnom turniru Kupa učestvuju tri prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige Srbije, a to su Crvena zvezda, Partizan 1953 i Kralјevo, kao i osvajač drugog stepena Kupa Radivoj Korać. Poznato je da će Crvena zvezda biti prva, a da se Radivoj Korać plasirao preko drugog stepena Kupa. Zbog zgusnutog rasporeda i okuplјanja reprezentacije, još se ne zna tačan plasman na tabeli, odnosno da li će drugi biti Partizan 1953 ili Kralјevo.
Kao i prethodnih godina žreb je poludirigovan, tako da u polufinalu nisu mogli da se sastanu prvoplasirani i drugoplasirani u ligi.
Kapiteni klubova učesnika Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Olga Stepanović iz Partizana 1953 i Ana Ilić iz Radivoja Koraća izvukle su parove polufinala.
U prvom polufinalu 16. marta od 17.00 časova sastaju se Crvena zvezda i trećeplasirani tim Prve ženske lige Srbije, a od 20.00 časova drugoplasirani tim Prve ženske lige Srbije i Radivoj Korać.
Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na youtube kanalu KSS, dok će direktan prenos finala u subotu 17. marta od 19.00 časova biti na TV Arenasport.
Novitet je da će se od ove godine igrati i Mini kup za pionirke, na kome će učestvovati pionirke dve prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige, pionirke pobednika drugog stepena Kupa i pionirke domaće Loznice. I pionirke će utakmice igrati u dvorani “Vera Blagojević”. Parovi polufinala su isti kao kod seniorki, samo što će umesto pionirki trećeplasirane ekipe u Prvoj ženskoj ligi igrati ekipa domaćina Loznice. Polufinala Mini kupa su na programu u petak od 12.00 i 14.00 sati, meč za treće mesto je u subotu u 14.00, a finale u 16.00 časova.

More in Aktuelno