Aktuelno

Obavlјen žreb za završne turnire mlađih ženskih i muških kategorija na nivou Srbije

Obavlјen žreb za završne turnire mlađih ženskih i muških kategorija na nivou Srbije

U utorak 17. aprila 2018. u „Kući košarke“ je održan žreb za završne turnire mlađih ženskih i muških kategorija na nivou Srbije, kome su prisustvovali predstavnici klubova učesnika.
Finalni turnir pionirki održaće se od 3. do 6. maja 2018. u Kladovu. U A grupi će se takmičiti Crvena zvezda, Novosadska ŽKA, Foka i Ras. U B grupi će igrati Stara Pazova, Art basket, Ljubovija i Hajduk Velјko.
Finalni turnir juniorki na programu je od 11. do 13. maja 2018. U četvrtfinalu se sastaju prvoplasirani tim iz Vojvodine i Svrlјig, Radivoj Korać i prvoplasirani tim iz Zapadne Srbije, Crvena zvezda igra protiv kvalifikanta (dobija se iz baraž utakmice trećeplasiranog u Vojvodini i trećeplasiranog u Beogradu), a drugoplasirani u Vojvodini će podeliti megdan sa Radničkim 2016.
Polufinalni turniri pionira biće od 27. do 29. aprila 2018. u Kragujevcu, Zrenjaninu, Nišu i Beogradu. U A grupi čiji je domaćin Kragujevac su Foka, Vrbas, Vlasotince i Partizan NIS. Domaćin B grupe je Zrenjanin, a u njoj su Petrovgrad, Aktavis Akademija, Mladost i Sloboda. C grupu će ugostiti Niš, a tu su Nibak, Banjica Mega, Šumadija 1991 i Kris Kros. U D grupi čiji je domaćin Beograd su Crvena zvezda MTS, Ivanjica, Sports vorld i Vizura. Finalni turnir će biti od 11. do 13. maja 2018. u Ivanjici.
Kada je reč o Kvalitetnoj ligi RKS u kategoriji kadeta, izvučeni su takmičarski brojevi za završni turnir koji je na programu od 4. do 6. maja 2018: 1. Pobednik lige Beograda, 2. Pobednik lige Vojvodine, 3. Nibak – Niš, 4. Sloboda – Užice.
Kod Kvalitetne lige RKS u kategoriji juniora, takođe su žrebani takmičarski brojevi za završni turnir koji će biti odigran od 11. do 13. maja 2018. u Pirotu: 1. Pobednik lige Vojvodine, 2. Pirot – Pirot, 3. Sloga – Kralјevo, 4. Pobednik lige Beograda.

More in Aktuelno