Aktuelno

Najava završnog turnira KUP-a Milan Ciga Vasojević u Vršcu

Najava završnog turnira KUP-a Milan Ciga Vasojević u Vršcu

U subotu 13. marta 2021. počinje završni turnir ženskog Kupa Milan Ciga Vasojević, koji se ove godine održava u Vršcu, u dvorani „Milenijum“.. U prvom polufinalu 13. marta od 12.30 časova sastaju se Vojvodina 021 i Crvena zvezda Kombank, a od 15.00 časova Art Basket i Radivoj Korać. Finale je zakazano za nedelju 14. mart u 13.00 časova. Sve utakmice direktno će prenositi TV Arenasport 3.
Zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa Kovid-19, utakmice Kupa Milan Ciga Vasojević biće odigrane bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.
Treneri četiri ekipe učesnice izneli su očekivanja pred polufinalne mečeve.
Aleksandar Jovanović (Vojvodina 021)
– Očekuje nas kvalitetan turnir, oba polufinala biće naizvesna do samog kraja… Dva puta smo ove sezone pobedili Zvezdu, užasno je teško nekog dobiti tri puta, ali imamo pravo da se nadamo pobedi, finalu i osvajanju trofeja. Ovosezonski rezultati pokazuju da smo spremni i zreli za to. Zdravstveni bilten je dobar, očekujemo da nastupimo u najjačem sastavu, damo sve od sebe i da osvojimo Kup…

Dragan Vuković (Crvena zvezda Kombank)
– Kup je takvo takmičenje gde je sve moguće, jedna utakmica odlučuje… U Kupu nikad nije bilo favorita, pa nema ni ove godine, svi imaju podjednake šanse da dođu do trofeja. Odlučiće trenutna inspiracija, jedan dobar dan. Pored nas, sve tri ekipe imaju svoje adute u bar jednom izuzetnom pojedincu. To je Jovana Adamović u Vojvodini 021, Katarina Zec u Art Basketu, Amerikanka Sara Lumis u Radivoju Koraću, a mi ćemo se osloniti na našu mladost, veliku energiju i kolektivnu igru, jer smo par godina zajedno. Kada je reč o polufinalu, odigrali smo ove sezone dve dobre utakmice protiv Vojvodine 021, na papiru najjače ekipe u Srbiji. Praktično smo obe utakmice izgubili u neizvesnim završnicama, očekujemo treću sreću! Svim učesnicima želim mnogo uspeha na finalnom turniru Kupa Milan Ciga Vasojević.

Milan Vidosavljević (Art Basket)
– U polufinalu igramo protiv iskusne ekipe Radivoja Koraća, koja ima tradiciju. Prošle godine su bili finalisti Kupa, manje-više u istom ovom sastavu, verujem da idu u Vršac da, u najmanju ruku, ponove rezultat od prošle godine. Mi smo ove godine odigrali sa njima dve prvenstvene utakmice i obe smo dobili relativno lako, ali Kup je specifično takmičenje i znamo da će ova utakmica biti najteža. Kao debitanti u Ženskoj košarkaškog ligi Srbije, dosta smo već uradili ove sezone i ostvarili naše ciljeve. Naravno, kada smo već došli do završnice Kupa ne želimo da se tu zaustavimo. Hoćemo da pružimo maksimum, predstavimo se u što boljem svetlu i nadamo se najboljem.

Zoran Akanović (Radivoj Korać)
– Na finalni tunir Kupa Milan Ciga Vasojević dolazimo u najboljem raspoloženju. Nikome ne pretimo, ali daćemo sve od sebe jer nas samo ime kluba obavezuje da idemo ka najvišim dometima. Borićemo se, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno… Kada je reč o polufinalu sa Art Basketom, imali smo samo protiv njih neugodnu utakmicu pre 15 dana, koju nismo najslavnije zavrpšili. Poznajemo rivala jako dobro, kao i oni nas, pa ne verujem da će biti nekih iznenađenja. Nadam se da ćemo uspeti da budemo raspoloženiji od rivala i da ćemo na taj način da preskočimo prvu prepreku i uđemo u finale.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Najviše trofeja osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Partizan i Crvena zvezda su se radovali tri puta, crno-bele 2011, 2013. i 2018. godine, a crveno-bele 2016, 2017. i 2019. Radivoj Korać, Vojvodina i Kraljevo osvajali su Kup po jednom, Korać 2014, Novosađanke 2015, a Kraljevo 2020. godine.

More in Aktuelno