Aktuelno

Mini basket festival „Srećno detinjstvo“ Vranje – 12./13. Maj 2018.

Proteklog vikenda održan je prvi mini basket festival u Vranju pod nazivom „Srećno detinjstvo“. Ova smotra najmlađih košarkašica i košarkaša okupila je preko 1100 dece. Učestvovalo je ukupno 78 ekipa – iz Srbije, Nemačke i Makedonije, te je samim tim ovaj Festival dobio i međunarodni karakter.
Cela organizacija Festivala protekla je u najboljem redu, potpomognuta lokalnom samoupravom grada Vranja, Savezom za školski sport Srbije, kao i našim generalnim sponzorom NIS Gazprom Neft – Budućnost na delu.
Takmičenja najmlađih održana su u tri sportske sale u Vranju, a ukupno je odigrano preko 60 utakmica. Svi učesnici su bili prezadovoljni, svako dete učesnik dobilo je medalju i zahvalnicu, a svaki klub pehar. Prelazni pehar dodeljen je ekipi KK Panteri iz Vranja za izvrsnu organizaciju manifestacije i najveći broj dece učesnika, kao i za izvrsnu oromociju mini basket pokreta.
U okviru manifestacije održan je i edukativni mini basket trening na trgu u Vranju – kod Narodnog muzeja – gde su školske ekipe uz defile svih učesnika, pomogle ovu prezentaciju mini basketa i najavili samo takmičenje.

More in Aktuelno