1.ŽLS

Košarkašice Radivoja Koraća pobednice drugog stepena Kupa Srbije

Košarkašice Radivoja Koraća pobednice drugog stepena Kupa Srbije

Košarkašice Radivoja Koraća pobednice su drugog stepena Kupa Srbije za košarkašice, pošto su u finalu odigranom u Beočinu savladale domaći tim rezultatom 88:84 (19:19, 23:20, 22:18, 24:27).
Ovom pobedom, ekipa trenera Miloša Pavlovića obezbedila je plasman na finalni turnir Kupa „Milan Ciga Vasojević“ koji se 16. i 17. marta igra u Banji Kovilјači. Ujedno su se i pionirke Koraća plasirale na Mini kup koji će se odigrati istovremeno kao seniorski Kup.
U izuzetno zanimlјivom meču u dvorani SC Beočin, odigrana je izuzetno izjednačena i neizvesna utakmica, pošto su ekipe bile ravnopravne tokom svih 40 minuta. U neizvesnom finišu Korać je imao od dva do šest poena prednosti, Beočin je pokušavao da anulira prednost Beograđanki, pa se ušlo u penal završnicu. Međutim, gošće su bile sigurnije, pre svega sa linije slobodnih bacanja i zasluženo osvojile pehar i obezbedile plasman na finalni tunir Kupa „Milan Ciga Vasojević“.
Najefikasnija u pobedničkoj ekipi sa 22 poena bila je Hristina Marjanović, koja je proglašena za MVP igrača utakmice, pratila ju je Milica Inđić sa takođe 22 poena, dok je Ljilјana Tomašević ubacila 19 poena.
U timu Beočina najefikasnija je bila Jovana Adamović koja je postigla 37 poena i tako postala najbolјi strelac finala, dok je Irena Matović postigla 26 poena.
Za trofej Kupa „Milan Ciga Vasojević“ boriće se ekipe Crvena zvezda, Partizan 1953, Kralјevo i Radivoj Korać.
Finalu u Beočinu prisustvovali su potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, komesar Prve Ženske lige Srbije i komesar Kupa Olivera Dragićević, član UO KSS i predsednik KS Vojvodine Darko Karan i predsednik KS Novog Sada Zlatko Bolić.

More in 1.ŽLS