Aktuelno

Juniorke Crvene zvezde mts ponovo prvakinje Srbije!

Juniorke Crvene zvezde mts ponovo prvakinje Srbije!

ART BASKET – CRVENA ZVEZDA MTS 74:83 (20:24, 17:22, 18:21, 19:16)

Juniorke Crvene zvezde MTS su odbranile naslov šampionki Srbije, pošto su u velikom finalu završnog turnira u Šapcu pobedile Art Basket! Crveno-bele su od samog početka stekle jednocifrenu prednost, pa su nešto boljom igrom od rivala uspele da obezbede „plus devet“ na poluvremenu – 46:37. U trećoj deonici Zvezda je bila bolja, pa je u 27. minutu imala i velikih 62:48. Art je odgovorio mini serijom 5:0 i vratio se u meč (53:62) u finišu četvrtine, da bi Zvezda na početku poslednjeg perioda podigla na prednost na 15 poena – 73:58. Još jednom je Art uhvatio priključak na četiri i po minuta pre kraja (69:76), a onda iskoristio nekoliko vezanih grešaka Zvezde da se potpuno vrati u meč tri minuta do poslednje sirene – 72:76. Međutim, crveno-bele su odgovorile mini serijom 5:0 i na 2:06 do kraja podigle na 81:72. Pokušao je Art da u finišu da napravi preokret, ali Zvezda to nije dozvolila i rutinski je provela meč kraju i počela veliko slavlje.

U meču za treće mesto, šabačka Duga je nadigrala Novosadsku ŽKA – 76:61.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira ŽKK Duga Šabac dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja Branko Aleksić dodelio predsedniku kluba domaćina Božidaru Kondiću.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Anđela Matić iz Duge sa ukupno 62 poena. Priznanje i prigodan poklon prijatelja KSS kompanije Sterling uručio joj je komesar Branko Aleksić.

# MVP igrač finalnog turnira i dobitnik pehara „Dragana Vuković“ je Anđela Matić iz Duge, sa ukupno 88 indeksnih poena, a priznanje i prigodan poklon dao joj je Goran Vuković, brat Dragane Vuković, koji joj je dodelio i poklon kompanije Sterling.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Novosadska ŽKA, a pehar poklone Sterlinga uručio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

# Pehar za treće mesto ekipi Duge kao i poklone Sterlinga uručio je gradonačelnik Pajić, kao i bronzane medalje.

# Pehar za drugo mesto ekipi Art Basketa i progodne poklone Sterlinga, kao i srebrne medalje, uručio je gradonačelnik Pajić.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Crvene zvezde MTS i poklone Sterlinga takođe je dodelio gradonačelnik Pajić, kao i šampionski pehar.

More in Aktuelno