Aktuelno

Juniori Mege šampioni RODA Juniorske lige Srbije

Juniori Mege šampioni RODA Juniorske lige Srbije

MEGA SOCCERB – SLOBODA 89:73 (28:18, 15:18, 23:17, 23:18)

Juniori Mega Soccerb postali su šampioni Roda Juniorske lige Srbije u sezoni 2020/2021, pošto su u finalu završnog tunira u užičkoj dvorani „Veliki park“ savladali domaću Slobodu!

Od samog početka ove vrlo kvalitetne utakmice, Mega je nametnula ritam i u 6. minutu povela 19:5. Međutim, Sloboda se brzo trgla i smanjila minus, koji je bio oko deset poena i u drugoj četvrtini. Održavali su Beograđani gotovo konstantno dvocifrenu prednost, iako se domaća ekipa hrabro borila i držala priključak, da bi na poluvremenu Užičani smanjili na 36:43.

Na početku treće deonice Mega je mini serijom 5:0 podigla na 48:36 i nastavila je sa blagom dominacijom. U 28. minutu bilo je do tada najvećih 63:48, a na poslednju pauzu Beograđani su otišli sa „plus 13“ – 66:53.

Krenula je Sloboda u poslednjoj četvrtini na sve ili ništa, nekoliko puta bila na deset poena zaostatka, ali nije mogla više od toga, pa je Mega podigla prednost, na kraju zasluženo slavila i potvrdila da je najbolja ekipa Roda Juniorske lige Srbije.

# Završni turnir juniora uživo su pratili predsednik KSS Predrag Danilović i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

DODELA NAGRADA

# Košarkaški savez Srbije dodelio je plaketu Košarkaškom klubu Sloboda za sjajnu organizaciju Finalnog turnira Roda Juniorske lige Srbije 2020/2021. Ispred KK Sloboda plaketu je primio predsednik kluba Goran Tošović, a predao mu je Dušan Projović, potpredsednik KSS za takmičenja.

# Dodeljena su i priznanja za najbolje pojedince u ligaškom delu takmičenja. Najbolji strelac ligaškog dela Roda Juniorske lige Srbije 2020/2021 je Vuk Vasić, član ekipe Konstantin iz Niša, koji je tokom lige postigao ukupno 570 poena ili prosečno 29,9 poena po utakmici. Ovaj igrač ujedno je i n MVP ligaškog dela Roda Juniorske lige Srbije 2020/2021 sa ukupno 709 indeksnih poena, odnosno 32,2 indeksna poena po utakmici. Tokom lige je ostvario učinak od 29,9 postignutih poena, 11 skokova i 2,4 asistencije po meču, za nešto više od 31 minuta na parketu. Pehar i prigodan poklon uručio mu je komesar lige Bojan Popović.

# Na osnovu glasanja trenera svih 12 ekipa, najboljih pet igrača u Roda Juniorskoj ligi Srbije u sezoni 2020/2021 su Nikola Jović (Mega Sokerb) koji je u glasanju trenera sakupio 50 bodova, Mihailo Petrović (Partizan NIS) sa 24 boda, Luka Aksentijević (Sloboda) sa 17 bodova, Nikola Radovanović (Partizan NIS) sa 14 bodova i Vuk Vasić (Konstantin) sa devet osvojenih bodova u glasanju trenera. Nagrade im je uručio sportski direktor Slobode i naš bivši trofejni reprezentativac Raša Radovanović.

# Najbolji strelac finalnog turnira Roda Juniorske lige Srbije za sezonu 2020/2021 je Nikola Jović iz ekipe Mega Sokerb, koji je postigao ukupno 66 poena, odnosno 22 poena po utakmici. Jović je ujedno i MVP igrač finalnog turnira pošto je sakupio ukupno 84 indeksna poena, ili prosečno 28 po utakmici. Pehare i prigodan poklon uručio mu je Raša Radovanović.

# Četvrto mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Crvene zvezde mts, a pehar za četvrto mesto uručio je Bojan Popović.

# Treće mesto na finalnom turniru osvojila je ekipa Dinamik VIP Pej, bronzane medalje dodelili su Bojan Popović i dugogodišnji trener Slobode Slobodan Janković, koji je uručio i pehar za treće mesto.

# Drugo mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Slobode iz Užica. Srebrne medalje uručili su Raša Radovnović i Goran Tošović, a pehar za drugo mesto potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

# Prvo mesto i šampionsku titulu u Roda Juniorske ligi Srbije za sezonu 2020/2021 osvojila je ekipa Mega Sokerb, a zlatne medalje su dodelili predsednik KSS Predrag Danilović i Dušan Projović. Šampionski pehar juniorima Mege uručio je predsednik KSS Predrag Danilović.

More in Aktuelno