Aktuelno

Junior NBA turnir u Železniku, NBA pehar u Beogradu

Junior NBA turnir u Železniku, NBA pehar u Beogradu

Košarkaški savez Srbije u saradnji sa NBA ligom organizuje prvi međunarodni Junior NBA turnir u našoj zemlji pod nazivom „Jr.NBA Arena Sport Finals“.

Turnir se održava od petka 26. do nedelje 28. maja 2023. godine u Beogradu. Sve utakmice se igraju u dvorani FMP Arena u Železniku. Na turniru učestvuju dečaci i devojčice 2009. godište i mlađi podeljeni u četiri muške i četiri ženske ekipe – po dve iz Srbije, jedna iz Slovenije i jedna iz Hrvatske. Svaka ekipa će odigrati po tri utakmice u grupi u petak i subotu, a dve prvoplasirane ekipe iz grupe odigraće finalnu utakmicu. Finale devojčica je zakazano za nedelju 28. maj u 9.30, u 11.15 je takmičenje u šutu, u 12.00 „Zakucavanje šou“, a u 12.30 finale dečaka.

U sklopu ovog turnira, od četvrtka 25. maja do subote 27. maja, u Tržnom centru „Galerija“ biće izložen originalni šampionski pehar NBA lige, što će biti prilika da se ljubitelji NBA lige fotografišu sa trofejom, a očekuje se i dolazak nekoliko bivših NBA igrača.

Medijski partner u organizaciji ovog turnira je TV Arena sport koja će uživo prenositi utakmice, a koje će moći da se prate i putem Jutjub kanala DScore, na sledećim linkovima

1. DAN

SERBIA 1 – SLOVENIA / M
SERBIA 2 – CROATIA / M
SERBIA 1 – SLOVENIA / Ž
CROATIA – SERBIA 2 / Ž
CROATIA – SERBIA 1 / M
SLOVENIA – SERBIA 2 / M

2. DAN

SERBIA 1 – CROATIA / Ž
SLOVENIA – SERBIA 2 / Ž
SERBIA 1 – SERBIA 2 / M
CROATIA – SLOVENIA / M
CROATIA – SLOVENIA / Ž
SERBIA 2 – SERBIA 1 / Ž

3. DAN

FINALE / Ž
TAKMIČENJA
ŠUTIRANJE TROJKI / ZAKUCAVANJA

FINALE / M

More in Aktuelno