Aktuelno

Izuzetan 19. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“

Izuzetan 19. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“

Od 17. do 29. januara 2019, u hali 3 „Beogradskog sajma“ održan je tradicionalni 19. Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“.
Na ovom festivalu, koji je još jednom protekao u izuzetnoj atmosferi, učestvovalo 205 ekipa. Odigrano je gotovo 250 utakmica za četiri dana na pet postavljenih mini basket terena (na kojima su koševi bili postavljeni na visini 2.60 i 2.75 metara) i podeljeno je preko 3.000 medalja. Pored mini basket terena postavljena su bila i dva terena za ulični basket, kao i teren za mini basket na travi (sa veštačkom travom), a tereni su preko celog dana bili zauzeti.
Svaka ekipa je dobila pehar za učešće na Festivalu, a veliki prelazni pehar za masovnost, koji se dodeljuje svake godine, dobio je KK Sevojno.
Svečanom otvaranju u subotu 19. januara prisustvovala su velika imena naše košarke poput predsednika KSS Predraga Danilovića i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića kojima je Festival u znak zahvalnosti dodelio posebne Zahvalnice. Posebnu zahvalnost ove godine organizatori Festivala su dali Beogradskom sajmu i njenom direktoru Danki Selić, kao i Jeleni Bursać iz kompanije NIS.
Crveni krst Srbije i orginazicija „Unitas“ su tokom Festivala držali različite radionice za decu, a koje se tiču zaštite od trgovine ljudima. U toku Festivala ove godine organizovan je niz pokaznih treninga za različite uzrasne kategorije rada sa najmlađima i minibasket igraonice na terenu sa veštačkom travom.

MINI BASKET – MAKSI ZABAVA

More in Aktuelno