2.MLS

2.MLS, BKK Radnički – Kolubara Lazarevac 2003, 77:66

2.MLS, BKK Radnički – Kolubara Lazarevac 2003, 77:66

Nakon mini pauze ovog vikenda je startovao drugi deo sezone u Drugoj muškoj ligi Srbije. Lider prvenstva je dočekao u svojoj hali David Kalinić, ekipu Kolubare iz Lazarevca u okviru 16. kola. Krstaši su ostvarili svoju četrnaestu pobedu (77:66) u sezoni i tako ostali neporaženi na domaćem terenu. Gosti su pružili otpor favorizovanom domaćinu u prvih 5 minuta igre, kada se ekipa Marka Boltića trgla i podigla radnu temperaturu nakon čega je postojao samo jedan tim na terenu. Radnički je pre svega čvrstom odbranom i timskom igrom došao do nova boda, imajući u vidu da su samo dva igrača bila dvocefrena u redovima Krstaša. Najefikasnije akter utakmice bio je David Burgić sa 25 poena, dok se kod domaćina istakao Ognjen Ivković sa 21 postignutim poenom. Kolubara u narednom kolu dočekuje Proleter iz Zrenjanina, dok Radnički dočekuje ekipu Stara iz Novog Sada.
Trener BKK Radnički, MARKO BOLTIĆ: Tri nedelje pauze su uticale na takmičarsku formu, ali pristup i energija momaka je bila na visokom nivou. Nesigurnost i nedostatak hrabrosti u pojedinim trenucima utakmice su nas sprečile da ubedljivije pobedimo. Kroz trening ćemo se sigurno vratiti tamo gde smo bili pre pauze. Očekuje nas mini ciklus od 4 utakmice do Kupa. Očekujem podizanje forme i maksimalan učinak. Sa četiri pobede smo jako blizu zacrtanom cilju.
MVP utakmice – igrač BKK Radnički, OGNJEN IVKOVIĆ: Najbitnije je da smo upisali novu pobedu posle pauze. Nismo baš najbolje počeli utakmicu, ali već posle pola prve četvrtine smo počeli da radimo ono što se od nas traži i u čemu smo najbolji. Stekli smo malo veću prednost i to održavali do pred kraj kad smo malo pali sa koncentracijom. Međutim uspeli smo utakmicu da privedemo kraju i upišemo bitnu pobedu.

More in 2.MLS