2.ŽLS

2ŽLS, Duga – Karaburma, 89:75

2ŽLS, Duga – Karaburma, 89:75

U okviru 12. kola Druge ženske lige Srbije za košarkašice „Duga“ je na svom parketu savladala „Karaburmu“ rezultatom 89:75. Teškom mukom izvojevana pobeda „Duge“ nad gošćama iz Beograda! Motivisana ekipa „Karaburme“ pružila je snažan otpor „Dugicama“ pred mnogobrojnom publikom u sali Šabačke gimnazije, što je uz izuzetne procente šuta dovelo do egal utakmice sve do polovine poslednje četvrtine, kada je do izražaja došla fizička sprema i borbenost domaćih devojaka. Na kraju, ubedljiva i zaslužena pobeda za „Dugu“, uz čestitke protivniku na sjajnoj igri i borbi tokom svih 40 minuta. Najbolje među „Dugicama“ bile su najiskusnija Renata Stepanović sa 25 poena (10 skokova), Jovana Milinković sa 16 pogodaka, uz odličan šut iz igre 7/8, Isidora Tripković sa 15 poena, Aleksandra Đukanović sa 10 poena i kapiten Anđela Matić sa 9 poena i 6 iznuđenih faulova, od kojih su neki bili u ključnim momentima utakmice. Vredan pomena je i učinak Nikoline Vitomir koja je na 8 pogodaka dodala i 6 skokova, uz neke ključne skokove u napadu. Kod gošći, bolje od ostalih bile su Dajana Pavlović sa 25 poena i Jelena Novković sa ubačenih 19 pogodaka.
Vuk Stepanović, ŽKK „Duga“, Pozitivne stvari koje možemo uzeti iz ove utakmice su upisana dva boda i karakter koji smo pokazali u drugom poluvremenu, kada smo preokrenuli rezultat. Igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, što donekle možemo pripisati poremećenom ritmu treninga u prethodne nedelje, što zbog pauze u takmičenju, što zbog obaveza naše igračice u juniorskoj reprezentaciji. Nadam se da ćemo sada uspeti da uhvatimo ritam za ono što sledi, a to su jako važne utakmice u Srbobranu i na domaćem terenu protiv Art Basketa. Čestitam protivniku na izuzetnoj igri i preciznosti koju su demonstrirale, zaista se ovo retko viđa. Hvala i publici koja je došla u ovolikom broju, drago mi je da vraćamo Šabac na košarkašku mapu Srbije.
Renata Stepanović, ŽKK „Duga“, Jako teška utakmica za nas. Ušle smo opušteno i bez neke energije, što su gošće veoma dobro iskoristile. Loš procenat šuta nas je uveo u nervozu i negativan ritam, ali smo uspeli da prelomimo utakmicu u poslednjoj četvrtini i da upišemo jako bitna dva boda. Čestitam ekipi Karaburme na borbenosti i veoma dobro odigranoj utakmici. Čestitam i svojoj ekipi na pobedi i nadam se da ćemo izvući neke pouke iz ove utakmice.

More in 2.ŽLS