2.MLS

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Rtanj, 74:58

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Rtanj, 74:58

Pre početka utakmice počasni predsednik KK Zemun Fitofarmacija Boško Adžić uručio je plakete igračima koji su prošle godine doprineli ulasku kluba u 2 mušku ligu Srbije , a više nisu članovi našeg kluba , Pavlović Pavlu , Popović Luki , Perković Nikoli i igraču Rtnja Dujković Stefanu. Ekipa Zemuna je sjajno otvorila utakmicu i u prvih 7 minuta napravila prednost od 19-6 , ali je odlična ekipa Rtnja do kraja četvrtine uspela da napravi seriju 10-0 i završi prvu četvrtinu sa minimalnim zaostatkom 19-16. U drugoj deonici gosti su nastavili sa odličnom igrom i u 25 minutu totalno preokrenuli i poveli sa 26-25. Do poluvremena viđena je izjednačena borba i prednost Zemuna od 31-30. Sve do kraja treće četvrtine ekipe su se smenjivale u minimalnom vodstvu , a utakmicu je odlučilo 3 minuta dobre igre Zemuna u finišu te deonice gde prave osetniju prednost 54-46. Odmah na početku poslednje četvrtine Zemun pravi novu seriju i u 35 minutu ima prednost 61-48 koja je bila nedostižna za goste , na kraju konačnih 74-58. Iako je utakmica odigrana sa malim brojem poena i velikim brojem promašaja i grešaka , utakmica je bila prava prvenstva sa puno žara i borbe kod obe ekipe a cela je protekla u fer i korektnoj igri . Kod gostiju bolji od ostalih su bili odlični Grujo koga su pratili Mitrović i Veličković. U ekipi Zemuna dobru igru su pružili Drašković , Burić sa 11 skokova , Nedeljković , Todorić ,a opet je bio sjajan junior Antić koji je i bio MVP utakmice i dokazuje da iako mlad, iz kola u kolo odlično koristi minute u seniorskoj konkurenciji.
STEFANOVIĆ NENAD, Teška utakmica za nas, ali mislim da smo u drugom poluvremenu ispoštovali većinu stvari koje smo pričali u pripremi utakmice , i rezultat drugog poluvremena 43-28 najbolje to odslikava.Ekipa Rtnja je izuzetno nezgodna ekipa , dobro organizovana , ja im čestitam danas na utakmici i dosadašnjim rezultatima.Mi smo danas pokazali dobar karakter , dobro smo trenirali i nadam se da ćemo u nastavku prvenstva pogotovo na domaćem terenu pružati još bolje partije . Ponavljam da smo među mlađima u ligi i da su neke oscilacije sasvim normalne. Sve čestitke mojim momcima i veliko hvala publici.
ANTIĆ MILOŠ, Želim da zahvalim publici koja je došla u velikom broju da nas podrži , i protivniku na fer i korektnoj borbi. Odlično smo odigrali na početku utakmice i odmah napravili veliku prednost , zatim je nastao pad u igri i utakmica je bila u egalu do kraja treće četvrtine . Kraj treće deonice i četvrtu smo opet odigrali dobro i priveli utakmicu kraju kako treba.
SIMIĆ IVAN, Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi . Mi smo došli ovde u oslabljenom sastavu , međutim u prvom poluvremenu zonskom odbranom pokazali smo da možemo da igramo.Međutim u drugom poluvremenu pad u igri , nismo ispoštovali neke stvari , pre svega u odbrani , a zatim i u napadu gde ne možete da dobijete utakmicu , a da ne uđete u poslednjoj četvrtini u bonus. Sve najbolje ekipi Zemuna u nastavku lige , a nama ostaje da se spremamo za sledeće kolo
GRUJO NENAD, Pripremali smo se cele nedelje jer smo znali da je Zemun ozbiljan protivnik što su i pokazali u ovoj utakmici. Čestitao bih protivniku na fer i korektoj igri.

 

More in 2.MLS