2.MLS

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Mladost SP, 61:64

2MLS, Zemun Fitofarmacija – Mladost SP, 61:64

Ekipa Zemun Fitofarmacije uspela je da pruži sjajan otpor gostima iz Palanke koji su jedna od najbolјih ekipa u ligi i kandidat za ulazak u KLS. U prvoj četvrtini viđena je igra sa agresivnom odbranom od strane obe ekipe tako da je prvi deo utakmice završen rezultato 12-10 za goste . U drugoj četvrtini ekipa Mladosti je nastavila sa odličnom odbranom , a u napadu su napravili prevagu sa odličnim ofanzivnim skokom , posle kojeg su postizali lagane koševe i povečavali svoju prednost do poluvremena na 36-23. U 3 deonici viđena je izjednačena borba , gosti su uspešno održavali prednost sigurnom igrom i na kraju trećeg dela imali prednost od 16 poena . Niko u hali nije očekivao da Zemunci mogu da utakmicu uvedu u neizvesnu završnicu , ali agresivnom igrom u odbrani i sigurnom realizacijom u napadu utakmicu su uveli u neizvesnu završnicu . Publika se probudila dala podršku mladom timu Zemuna , ali u poslednjih 12 sekundi pri rezultatu 64-61 , domaći nisu uspeli da u dva navrata iz otvorenih šuteva za 3 poena uvedu utakmicu u produžetak . U ekipi Zemun Fitofarmacije bolјi od ostalih su bili Filip šepa , Lazar Nedelјković i odlični juniori koji su i uneli energiju i poveli ekipu ka preokretu Aleksa Ilić , Uroš Isailović i Pavle Trifunović . Kod gostiju istakli su se Želјko Stanisavlјević , Milan Janjušević i Ognjen Kužeta . Treba napomenuti da iako je utakmica bila neizvesna do poslednjeg trenutka , obe ekipe su pružile fer i korektnu igru u kojoj je publika mogla da uživa .
STEFANOVIĆ NENAD, Želim prvo da se zahvalim publici na izuzetnoj podršci, a onda i mojim igračima na izuzetnoj borbenosti i istrajnosti. Uprkos skakačkoj inferiornosti , uspeli smo utakmicu da uvedemo u rezultatski egal i imali čak dva šuta za produžetak protiv igrački najače ekipe u ligi. Nemam šta da zamerim mojim momcima , ostavili su srce na terenu , nastavićemo da radimo još jače i bićemo sve bolјi iz kola u kolo. Ekipi Palanke i treneru Todoroviću želi sve najbolјe u nastavku prvenstva.
NEDELjKOVIĆ LAZAR, Utakmica je bila neizvesna , loše smo otvorili meč , brzo smo ušli u problem sa ličnim greškama. Drugo poluvreme smo bolјe počeli i uspeli smo da spustimo razliku , ali na kraju nismo imali dovolјno sreće da preokrenemo utakmicu.
TODOROVIĆ ZORAN, Odlična utakmica prava prvenstvena . Zemun se vratio u poslednjoj četvrtini , mi smo im to dozvolili nekim izmenama ali sve u svemu moramo da budemo zadovolјni pobedom.Ja mislim da će Zemun sigurno da iznenadi nekog od favorita , ako im se Šepa duže zadrži mogu da očekuju i neke pobede . Oni su nesretno izgubili to prvo kolo . Svaka čast na tome šta rade , a mi smo se iskreno opustili na kraju i to nas je umalo koštalo.. Važno je da smo dobili utakmicu i idemo dalјe.
STANISAVLjEVIĆ ŽELjKO, Čestitam ekipi Zemuna na odličnoj partiji , borili su se do kraja .Ovo je bila dobra utakmica i želim im puno sreće do kraja prvenstva , a mi nastavlјamo u borbi za prvo mesto.

More in 2.MLS