2.MLS

2MLS, Sloga – Zdravlje Leskovac, 91:89

2MLS, Sloga – Zdravlje Leskovac, 91:89

Susret starih rivala Sloge i Zdravlja pobudio je veliku pažnju ljubitelja košarke u Kraljevu pa je utakmici prisustvovalo više od 1000 gledalaca. U veoma uzbudljivom susretu neizvesnom do samog kraja ekipe su se neprekidno smenjivale u voćstvu što je davalo posebnu draž ovom susretu. Ekipa Zdravlja predstavila se kao veoma dobra ekipa koja je agresivnom igrom tokom celog susreta i odličnom realizacijom uspevala da stalno vreba šansu za pobedu.Ipak iskusnija ekipa Sloge znalački je odigrala drugo poluvreme bez nervoze i zasluženo slavila pobedu koja je odlučena pogodkom iskusnog Mirkovića za dva poena tri sekunde pre kraja kod rezultata 89:89.U ekipi Sloge nosioci igre bili su iskusni igrači Nikola Kostić, Nenad Đurđević, Miroslav Radić. Kap. Uroš Mirković i Žarko Čomagić dok je u ekipi Zdravlja Aleksa Jugović sa 31 poenom bio nezaustavljiv uz kreatora igre Zdravlja Vladimira Veličkovića (16) i Dragana Marića (16). Kraljevačka publika je zdušno cele utakmica pružila veliku podršku domaćoj ekipi koja im se odužila značajnom pobedom.
Saša Pavlović: K.K. Sloga, Veoma teška utakmica za nas obzirom da je ekipa Zdravlja veoma kvalitetna ekipa što je večeras i pokazala.Agresivnom igrom tokom cele utakmice održavala je rezultat u neizvesnosti do samom kraja a mi smo uspeli da u drugom poluvremenu ritam utakmice okrenemo u svoju korist i zasluženo ostvarimo još jednu pobedu. Zahvalio bih se publici koja nas je bodrila tokom cele utakmice sa željom da i na sledećim utakmicama budu naša velika podrška koja nam je neophodna.
K.K. Sloga:Miroslav Radić, Veoma teška utakmica jer ekipa Zdravlja igra vrlo agresivno po celom terenu, napadački odlična ekipa što je i sama utakmica pokazala i opravdala epitet jednog od derbija kola ipak naš kvalitet je došao do izražaja, a povratak prvog pleja Đurđevića uneo je sigurnost u našu igru pa smo zabeležili veoma bitnu pobedu.Zahvalio bih se publici na velikoj podršci i očekujem da nas podrže i u narednim utakmicama.

More in 2.MLS