2.MLS

2MLS, Sloga – Radnički, 80:78

2MLS, Sloga – Radnički, 80:78

Komšijski derbi Sloge i Radničkog u veoma kvalitetnoj utakmici opravdao je epitet derbija na zadovoljstvo kraljevačke publike koja je aplauzom ispratila aktere ove utakmice. Domaća ekipa bila je većim delom utakmice u stalnom voćstvu ali je ekipa Radničkog uporno uspevala da to voćstvo anulira i susret uvede u neizvesnost. Ipak, domaća ekipa Sloge uspela je da sačuva prednost i zabeleži važnu pobedu. U ekipi Sloge poslovično borbeni Radić sa 16, Simović sa 19 i Đurđević sa 15 poena bili su nosioci Slogine igre. U ekipi Radničkog N.Kostić i L.Marković zadavali su dosta muke domaćinima pogotovu svojom efikasnom igrom.
Saša Pavlović: Tehniko, Pre svega čestitke mojoj ekipi na pobedi. Ona je jako važna jer smo zbog brojnih povreda uslovljeni kako uopšte da sastavimo tim. Došla nam je ekipa za koju je veoma teško spremiti taktiku jer ima izuzetne igrače pogotovu Nedeljković kao izraziti šuter zatim Marković, Milosavljević i Todorović. Nam je bilo veoma važno da se ne upustimo u jurnjavu sa gostojućom ekipom što smo i uspeli mada je u prvom poluvremenu razlika trebala da bude veća kako bi nastavak odigrali komotnije. Na žalost to se nije desilo pa je susret bio neizvestan do samog kraja. Najbitnije je da smo zabeležili veoma važnu pobedu.
Miroslav Radić, Posle važne pobede nad ekipom Vrbasa znali smo da moramo da nastavimo taj niz pobeda kako bi ostali u vrhu tabele. Protivnik ekipa Radničkog je veoma dobar tim i po mom mišljenju jedan od najnezgodnijih protivnika. Čestitam svojim saigračima na zalaganju i okrećemo se još jednoj utakmici do kraja polusezone. Još jednom sve čestitke gostima na dobroj igri.
Milan Todorović, Pravi komšijski derbi. Mislim da se večeras gledala kvalitetna košarka. Igralo se do kraja neizvesno uz sasvim zasluženu pobedu Sloge. Ovim putem im čestitam i želim sve najbolje u ovoj takmičarskoj sezoni.
Đorđe Milosavljević, Želim da čestitam kraljevačkoj publici koja je svih 40 minuta pružala veliku podršku pre svega dobroj košarci jer mislim da su obe ekipe odigrale odličnu utakmicu. Primili smo dosta lakih poena ali smo uspeli da poluvreme svedemo na nekih pet razlike a u nastavku nedostatkom snage i koncentracije nismo uspeli da ostvarimo povoljniji rezultat. Ekipi Sloge želim sve najbolje u nastavku jer ima jednu od najboljih ekipa u ligi što u nekim delovima ove utakmice nisu pokazali ali smatram da zaslužuju povratak u KLS gde im je mesto.

More in 2.MLS