2.MLS

2MLS, Plana – Mladost SP, 65:78

2MLS, Plana – Mladost SP, 65:78

Košarakši Plane vezali su i peti poraz u prvenstvu, s druge strane, favorizovani gosti zabeležili su četvrtu pobedu u nizu u takmičenju Druge lige.
I pored brojnih grešaka, izabranici Pece Jaćimovića rezultatski su se dobro držali u prvih 20 minuta igre, propuštajući nešto opušteniji nastup Palančana da u par navrata i pređu u vođstvo.
Znatno organizovanija i efikasnija igra košarkaša Mladosti, uz nove sopstvene pogreške na samom početku drugog poluvremena, koštale su Velikoplanjane, ispostavilo se, nedostižnog zaostatka u broju postignutih poena.
Predrag Jaćimović, trener KK Plana: Odigrali smo utakmicu sa puno grešaka, kako i inače igramo. Igrači nemaju pravilne procene u igri, i potrebno je vreme da se to ispravi. To košta, bodova pre svega. U prvom poluvremenu smo imali šest situacija da završimo, a nismo, odmah smo primali lagane koševe zato što smo grešili i gubili lopte. U trećem nastavku počeli smo odmah sa greškama, nama je dovoljno da ekipa priđe bliže i mi upadamo u problem, tu se protivnik odlepi, poput Palanke, koja je iskusna i kvalitetna ekipa.
Mihailo Todorović, KK Plana: Čestitam protivnicima na fer i korektnoj borbi. Prvo poluvreme bilo je jedno od naših najbolje odigranih 20 minuta u ligi, ali, u drugom nam je falilo snage da nastavimo u istom ritmu. Sledi nam meč sa Konstantinom, težak raspored smo imali, nadam se da ćemo uspeti do boljih rezultata u nastavku.
Zoran Todorović, trener KK Mladost: Došli smo do pobede teže nego što smo očekivali. Plana je ušla jako u u utakmicu i pokazala kako treba da se bori. Mislili smo da je ova utakmica završena i pre njenog početka, loše smo otvorili, prvo poluvreme nismo kontrolisali kako je trebalo, par nekih izmena nas je koštalo boljeg rezultata. Treću četvrtinu smo odigrali dobro, primili manji broj poena, to nas je držalo sve do kraja.
Sve u svemu, mislim da je Plana odigrala nadahnuto i da je šteta što su sada na 0:5. Želim im sreću i pobede u nastavku prvenstva.
Ognjen Kužeta, KK Mladost: Znali smo da nas čeka težak gostujući teren. Ekipa Plane nije imala šta da izgubi u ovom meču, igrali su dobro u prvom poluvremenu, na odmoru, u svlačionici, dogovorili smo se da damo sve od sebe u nastavku. Mislim da je treća četvrtina prelomila i da smo na kraju zasluženo pobedili. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj borbi, a mi se okrećemo ekipi Vrbasa, koju dočekujemo u derbiju predstojećeg kola.

More in 2.MLS