2.MLS

2MLS, Pirot – Vrbas, 88:81

2MLS, Pirot – Vrbas, 88:81

„Pirot“ je u subotu, 20.10.2018. nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu pobedio „Vrbas“ na domaćem terenu rezultatom 88:81.  „Pirot“ je furioznim naletom u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat i slomio izvanrednu ekipu „Vrbasa“ pred domaćom publikom, koja je videla dva lica svoje ekipe i veliku, zasluženu pobedu na kraju.  Pirotska ekipa je odigrala prvo poluvreme u stilu završnice utakmice u Bolјevcu, što će reći loše u odbrani, bezidejno u napadu i razaočaravajuće u svakom smislu. Na drugoj strani su Vrbašani, predvođeni trojkom Krstajić-Đurović-Radinović na spolјnoj liniji i nekadašnjim centrom „Pirota“ Nikolom Dragašom pod košem, izvanrednom igrom ućutkali domaću publiku, razorili igru domaće ekipe, pogađali trojke u zadnjim sekundama obe četvrtine, izazvali provalu besa trenera Marka Spasića i otišli na odmor sa nestvarnih 19 koševa razlike. Niko u hali Kej nije verovao šta se dešava na parketu sa ekipom koja je u nekoliko navrata pokazala nesporni potencijal i dobar kvalitet za nivo takmičenja koje igra! Ta ista ekipa je na odmor otišla pognutih glava. Sa zebnjom se očekivalo drugo popluvreme!
A ono je počelo kao da je na parket stupila neka druga ekipa. Energična, agilna, borbena, nezaustavlјiva! Izvanredna odbrana domaće ekipe i serija od 13:0 podigla je pirotsku publiku na noge i sve se potom okrenulo u njihovu korist. Iz dobre odbrane otvorila se i odlična napadačka igra, samopouzdanje igrača „Pirota“ je raslo i rezultiralo dobrom igrom i po dubini i po širini. Vrbašani su na krilima Krstajića i donekle Đurovića pokušavali da vrate ritam igre iz prvog poluvremena ali nalet pirotske ekipe je bio nezaustavlјiv sve do samog kraja i zaslužene pobede.
Poseban pečat retko viđenom preokretu dao je agilni Stanko Ilić koji je uz dabl-dabl učinak (15 poena, 11 skokova) zabeležio i 8 asistencija i imao učinak od 32 indeksna poena. U stopu su ga pratili raspucani Filip Stojanović, (26 poena, 6 trojki, 7 skokova, 28 indeksnih poena), protiv svojih izvanredni Martin Matović (64% šut iz igre, 9 skokova, 20 indeksnih poena) i kada je najvažnije precizni Nikola Đurđević. Kada je bilo najvažnije veliki doprinos pobedi dali su i Vuk Živanović, Nemanja Mitić i Vlada Stefanović, pre svega borbenošću i požrtvovanjem koje je praktično odlučilo pobednika ove utakmice.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Pre svega bih se zahvalio najdivnijoj publici u ligi pa i šire na izvanrednoj podršci. Najviše sam bio lјut zbog nezalaganja jer to ova publika nije zaslužila da gleda. A tako je bilo u prvom poluvremenu. Promenili smo pristup u drugom, podigli glave gore i počeli da ostvarujemo dogovore kako i šta da branimo. Počeli smo da igramo brže i pametnije u napadu a onda se i publika podigla i nosila nas ka pobedi do kraja utakmice. Ovu za nas bitnu pobedu smo ostvarili pre svega igrom u odbrani. Zahvalјujem se i „Vrbasu“ na fer i korektnoj igri. Oni su jedna vrlo kvalitetna ekipa, nezgodna i koja se teško brani jer imaju nekoliko pojedinaca koji mogu da reše situacije jedan na jedan. Krstajić, Đurović i Radinović su praktično igrači iznad ove lige, oni će sigurno još puno da pobeđuju i želim im puno sreće u nastavku.
Stanko Ilić, igrač KK Pirot, Imali smo energiju koja je potrebna da prelomimo utakmicu u drugom poluvremenu. Kada smo krenuli da igramo jako publika nas je dobro ispratila i gosti prosto nisu mogli da nas zadrže. Pokazali smo igru koja treba da nas krasi u nastavku sezone i nadam se da će biti tako i na gostujućim terenima. Utakmica je bila energična i iscrplјujuća a za nas je ovo jako bitna pobeda jer je „Vrbas“ bio neporažena ekipa.
Siniša Savović, trener KK Vrbas, Bez izjave.
, igrač KK Vrbas, Bez izjave.

More in 2.MLS