2.MLS

2MLS, Pirot – Radnički, 97:82

2MLS, Pirot – Radnički, 97:82

„Pirot“ je u subotu, 03.11.2018. pobedio kragujevački „Radnički“ na domaćem terenu rezultatom 97:82. „Pirot“ je dobrom igrom došao do treće pobede u 6. kolu Druge lige Srbije. Ekipi se na izvanredan način priključio Lazar Rašić, dao ekipi i dubinu i širinu tako da je gotovo kompletan sastav (nedostajao je samo kapiten Miodrag Stojanović) zaigrao sigurnije, raznovrsnije i naravno efikasnije.  „Pirot“ je izvanredno otvorio utakmicu dobrom igrom u oba pravca. Pet asistencija Vuka Živanovića, tri vezane trojke Nikole Đurđevića i dobra realizacija Martina Matovića najavili su dobro veče pirotske ekipe. A kada je u drugoj četvrtini Lazar Rašić zaigrao tačno kao sat niko u hali više nije sumnjao u pobedu domaće ekipe. Kragujevčani se naravno nisu predavali, već su čak uspevali u naletima da na momente uhvate kakav takav priključak.  Ni u trećoj četvrtini odnos snaga se nije menjao a razlika u korist domaće ekipe je rasla. Gosti su ponovo zaigrali na sve ili ništa i nakon dve vezane trojke Ivana Nedeljkovića za 20-ak sekundi umalo uspeli da se približe jednocifrenom zaostatku. Možda ključni momenat koji je prelomio utakmicu bila je odmah vraćena trojka Lazara Rašića. Kada se potom po terenu rastrčao i mladi Vladimir Stefanović i svojim skokovima pod oba koša, realizacijom i energijom podigao i publiku na noge, ekipi „Radničkog“ više nije bilo spasa. „Pirot“ je rutinski u nastavku došao do zaslužene pobede. U domaćoj ekipi prvi put MVP nije bio Stanko Ilić, već u ranoj fazi opterećen ličnim greškama. Ali je zato Vuk Živanovi bezmalo ostvario „kvadripl-dabl“ a Martin Matović „dabl-dabl“ učinak. Lazar Rašić je samo jednom promašio na utakmici. Na drugoj strani je kapiten „Radničkog“ Ivan Nedeljković postigao 28 poena uz indeks uspešnosti 34.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Igrali smo onako kako smo planirali i to je dobro funkcionisalo tri četvrtine. U poslednjoj su počeli da nas jure i udvajaju sa prvog pasa i tu se nismo baš najbolje snašli već smo primili veliki broj poena. Odbrana je bila dobra do zadnje četvrtine a onda smo imali propuste. Moramo da shvatimo da se košarka igra jako, čak grubo i mi moramo da se navikavamo na takve snažne duele. Rašić nam se vratio i to nam je puno značilo, videlo se da igramo smirenije i da bolje izgledamo na terenu. Čestitam ekipi „Radničkog“ na fer i korektnoj igri i želim im puno pobeda u nastavku prvenstva.
Lazar Rašić, igrač KK Pirot, Odigrali smo lepu, napadačku utakmicu i zadovoljan sam jer smo pobedili. Momci su se srčano borili i to je najvažnije. Sve ostalo će uz dobar trening sigurno doći.
Milan Todorović, trener KK Radnički, „Pirot“ je dobro odigrao i zasluženo pobedio. Rašić se lepo uklopio u ekipu kod koje nas je ipak najviše iznenadio mladi igrač sa brojem 6, koga nismo poznavali i koji je u bitnim momentima skokovima u napadu i realizacijom značajno uticao da se utakmica prelomi u njihovu korist. Mi smo previše promašivali i mislim da nam preostaje da se do kraja prvenstva borimo za opstanak.

More in 2.MLS