2.MLS

2MLS, Pirot – Konstantin, 79:87

2MLS, Pirot – Konstantin, 79:87

„Pirot“ je u subotu, 01.12.2018. poražen od niškog „Konstantina“ rezultatom 79:87 vezavši drugi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni. Ekipa „Pirota“ je drugi put u ovoj sezoni poražena na domaćem terenu, ovoga puta od niškog „Konstantina“, reklo bi se zasluženo jer je stari rival većim delom utakmice bio energičniji u odbrani, efikasaniji u napadu onda kada je bilo važno i snalaživljiji kada se lomio rezultat u samoj završnici. Utakmica je počela rezultatskom klackalicom da bi gosti potom polako ali sigurno počeli da preuzimaju kontrolu igre. Mlakoj igri pirotske ekipe suprotstavili su jaču i energičniju, što je na krilima neuhvatljivog Vladimira Veličkovića i raspoloženog Vuka Đorđevića rezultiralo dvocifrenim vođstvom na kraju 3/4 a potom i velikim od 17 razlike u 31. minutu utakmice. Jedini pravi odnos prema igri, ovakvom protivniku i ovakvoj utakmici ekipa trenera Marka Spasića je pokazala tek tada kada je preokret bio praktično nemoguć. Tek tada je domaća ekipa zaigrala hrabro i agresivno i pokazala koliko može! Rezultat tog furioznog naleta je da je u 38. minutu razlika bila na samo jedan posed. Ali ipak, pokazalo se da su se pirotski igrači prenuli prekasno! Nestrpljivu igru domaće ekipe u poslednja dva minuta, koja je rešenje potražila šutevima za tri poena (i promašili sva tri puta) gosti su iskoristili na pravi način, potraživši rešenja u dubini što je rezultiralo penal završnicom u kojoj je igrač gostiju Eldan Bjelak postigao 6 od 8 penala, koji je u tom periodu postigao 7 od ukupno 9 niških poena i praktično svoju ekipu doveo do šeste pobede u prvenstvu.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Najviše sam nezadovoljan igrom u odbrani jer smo tek od negde 35-og minuta počeli da igramo agresivno. Taj pristup igri me zabrinjava iako je bilo želje za pobedom koja bi nam puno značila u nastavku sezone. U zadnjim trenucima kada smo stizali ogromnu razliku nismo imali dobra rešenja u napadu kada smo trebali da spustimo neku loptu dole a ne da sve rešavamo šutevima za tri poena. Sada smo primili 87 poena i to je i dalje previše. Moramo da stegnemo odbranu, ništa još nije izgubljeno što se tiče prvenstva. Moramo da gledamo dalje i da već u nrednom kolu pobedimo u Zemunu.
Marko Cvetković, trener OKK Konstantin, Veoma bitna pobeda! Ponovo smo igrali sa sedmoricom igrača, tako je jednostavno moralo, Gudžić i Filipović su igrali povređeni, Vuk Đorđević je u toku igre povredio prst… Ali momci su dali sve od sebe. Ovog puta je i „klupa“ aktivno učestvovala u svakom poenu. Dobro smo igrali u većem delu meča, mada smo opet dozvoljavali protivniku serije bez načinjenog faula u pravo vreme. Na kraju smo ipak imali živaca i koncentracije da sačuvamo prednost i, ponavljam, ostvarimo važan trijumf. Ovog puta smo imali prave odgovore na zonsku odbranu. Nemam ništa protiv trojki, ali uvek treba prvo da probamo po „dubini“, a tek onda da pribegavamo šutu. I to je imalo efekta

More in 2.MLS