2.MLS

2MLS, Kolubara LA 2003 – Sloga, 73:65

2MLS, Kolubara LA 2003 – Sloga, 73:65

Rovovska borba viđena je u subotu uveče na derbi utakmici 16. kola između KK Kolubare i KK Sloge iz Kraljeva. Košarkaši Kolubare su od početka utakmice imali vođstvo, ali KK Sloga je bila u igri i imala šanse da preuzme vođstvo. Kolubara je uspela u jednom trenutku da se odlepi na blizu 10 razlike, ali Sloga uspeva vrlo brzo da rezultat vrati razliku od 2 poseda. U drugom poluvremenu, Sloga uspeva da preuzme prednost na kratko, ali domaći predvođeni sjajnim Simićem i Vuletićem brlo brzo vraćaju prednost koji uspevaju da održavaju. Kada se činilo da će utakmica ući u neizvesnu završnicu, Nikola Simić, kapiten domaćih, trojkom uz zvuk sirene za istek napada donosi Kolubari nedostižnih 8 poena prednosti, i konačan rezultat ovog derbija.
Žarko Simić, Veoma bitna utakmica za nas, derbi kola, a samim tim i bitna pobeda. Posle poraza u Boljevcu ugostili smo nezgodnog protivnika, veliko ime, Slogu iz Kraljeva. Znali smo da nam neće biti lako, da ćemo morati da damo sve od sebe da bi došli do pobede, ali izdržali smo pritisak, i pokazali da ova ekipa može mnogo. Sledi nam još jedan derbi, protiv drugoplasiranog Napretka iz Aleksinca, direktan okršaj za prvo mesto. Idemo hrabro, verujemo u sebe, pokazali smo kvalitet, i nadamo se dobroj utakmici i naravno pobedi.
Nikola Simić, Nimalo laka protiv odlične ekipe Sloge. Tvrda utakmica, ali smo pokazali da nam takve utakmice nisu strane, i da mirnom i sigurnom igrom možemo i ovakve utakmice uspešno privesti kraju. Zahvalio bih se saigračima na odličnoj partiji, nastavljamo dalje, i nadam se dobroj utakmici u Aleksincu, i pobedi u predstojećem derbiju.
Zoran Petrović, Čestitke Kolubari na pobedi. Uspeli smo da dođemo u vođstvo, imali šanse, ali nažalost, nismo imali snage da utakmicu privedemo kraju u svoju korist.
Nenad Đurđević, Zaslužena pobeda Kolubare. Mi smo ušli dobru u utakmicu, nadali smo se da možemo da napravimo iznenađenje u Lazarevcu, da se revanširamo za poraz u Kraljevu. Ipak, okrećemo se narednim utakmicama, a Kolubari sve čestitke na zasluženoj pobedi.

More in 2.MLS