2.ŽLS

2.ŽLS, Novosadska ŽKA – Radnički, 87:70

2.ŽLS, Novosadska ŽKA – Radnički, 87:70

Prve tri četvrtine su protekle u neizvesnoj borbi, Novosadska ŽKA nije uspevala da se rezultatski odvoji iako su imele par puta 7-9 poena prednosti. Uporne košarkašice Radničkog nisu se predavale i tek u četvrtoj četvrtini domaće su uspele da „slome“ otpor gošći. Jelena Novković iz ekipe Radničkog je odigrala odličnu utakmicu (32 poena, 10 skokova i 7 asistencija) i bila nerešiva enigma za domaće igračice. Pored nje istakla se i Anđela Mitrović sa 16 poena i 8 skokova. U domaćoj ekipi ječak 6 igračica bilo dvocifreno. Istakle su se Anđela Jekić sa 14 poena, 20 skokova i 4 blokirana šuta i Sofija Ždrnja sa 21 poenom i 4 asistencije.
Milan Ivanić, Čestitam igračicama i treneru Radničkog na prikazanoj igri, odigrali su na mnogo boljem nivou nego što pokazuje položaj na tabeli. Moja ekipa je odigrala ispod nivoa na kojem su bile cele sezone, pre svega u odbrani. Mlada smo ekipa, moramo da igramo znatno agresivnije u odbrani i sa više koncentracije u kontranapadu.Na konačan ishod je uticao veći broj raspoloženih igračica. Ekipi Radničkog želim da nastavi sa ovako dobrim partijama a nama predstoji teška završnica takmičenja u nameri da zadržimo trenutnu poziciju na tabeli.
Anđela Jekić, Pre svega da čestitam protvniku na fer i korektnoj igri. Jako loše smo otvorile utakmicu. U drugom poluvremenu smo pokazale šta znamo, kakvi smo igrači i ekipa, borbenošću smo stigle do konačnog rezultata.
Zoran Jovanović, Pre svega čestitam odličnoj ekipi ŽKA koja je glavni favorit za plasman u viši rang takmičenja. Ekipa izuzetno dobro ukompononana, utrenirana, spremna fizički, tehnički i taktički. Nije nas sramota što smo izgubili od takve ekipa ali sam ubeđen da smo mogli biti još bolji i učiniti utakmicu neizvesnom do samog kraja. Imamo puno zdravsvenih i kadrovskih problema ali nećemo se žaliti, idemo dalje.
Jelena Novković, Prvenstveno, da čestitam protinicama na odličnoj igri. Bile su brže, bolje u kontranapadu. Dobro smo otvorile utakmicu uz čvrstu odbranu, borile se do samog kraja.

More in 2.ŽLS