2.ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Karaburma, 92:61

2.ŽLS, Mileševka – Karaburma, 92:61

Utakmica sa dosta poena, uvek kada igraju ove dve ekipe. Ovog puta popriličan broj gledalaca u prijepoljskoj sportskoj dvorani je mogao da uživa u efikasnoj predstavi pre svega svojih igračica. Sa druge strane ekipa Karaburme iscrpljena neplanirano dugim putovanjem do Prijepolja zbog problema u saobraćaju na šta nikako nisu mogle da utiču. Košarkašice Mileševke su dobro otvorile utakmice, ali se mlade gošće nisu predavale pa se na prvi odmor otišlo pri rezultatu 20-16 za domaću ekipu. U drugoj četvrtini su košarkašice Mileševke povećale svoju prednost za dodatnih 11 poena. U trećem periodu totalni pad u igri domaće ekipe. Karaburma je opasno pripretila i prišla na 53-47 ali je ekipa iz Prijepolja uspela da zaustavi seriju Beograđanki i vrati prednost na 15 poena. U većem delu zadnje četvrtine smo na terenu mogli videti praktično juniorske sastave i jedne i druge ekipe u čemu su se bolje snašle igračice Mileševke koje taj period rešavaju u svoju korist 30-14 za konačnih 92-61. U domaćoj ekipi istakle su se Bučevac sa novim dabl-dabl učinkom od 33 poena, 13 skokova, 9 asistencija, za ukupan indeks korisnosti 42, Zejak sa 21 poenom, 6 skokova, 3 asistencije, indeks 23, kao i Polovina sa 10 poena, 14 skokova, 5 asistencija , indeks 25. Kod gošći najefikasnije su bile Marinković sa 26 poena, 11 skokova , indeks 26, Rašić 17 poena, 5 skokova, indeks 12. Već za vikend Mileševka putuje u Srbobran a Karaburma dočekuje Ljuboviju.
Nada Cmiljanović-Žunić, Rezultatom sam zadovoljna, igrom baš i ne, ali s obzirom na zdravstveno stanje mojih igračica uoči utakmice na kraju je ispalo super.Ne sme da nam se dešava pad u igri kao što smo imali u trećoj četvrtini.Žao mi je što su gošće imale malo duže putovanje do Prijepolja, to ih je sigurno omelo u nameri da odigraju znatno bolje, nama je tako stalno, svakih 10-15 dana, žao mi je što se baš njima zalomilo da upadnu u saobraćajni kolaps što zbog protesta na autoputu što zbog praznične gužve. Oni su zaista jedna vrlo korektna ekipa u svakom smislu a Đeja je legenda. Da je sve bilo po planu vodila bih je da prešeta preko „visećeg“ mosta, možda i do manastira Mileševe da vidi Belog Anđela, ovako je videla samo dvoranu a to i nije neka atrakcija.Čestitam im na fer i korektnoj igri i ponašanju i borbi uprkos umoru i želim sve najbolje u nastavku sezone.
Nataša Bučevac, Posle više od dva sata čekanja ekipe Karaburme na parketu u utakmicu smo ušli sa manjkom energije što se odrazilo na rezultat. U nastavku smo podigli intenzitet i ritam igre i samim tim postavili stvari na svoje mesto i utakmicu mirno priveli kraju.
Anđelka Nešić, Čestitam ekipi Mileševke na još jednoj pobedi,srdačno su nas dočekali ali nikako da ih pobedimo ))))))). Mi smo bili umorni od dugog puta, bez nekoliko standardnih igračica zbog bolesti, ali smo ipak ispoštovali i protivnika i ligu.Idemo dalje, sutra je novi dan, samo da smo zdravo!Mileševki želim što više pobeda do kraja prvenstva.
Andrea Marinković, Čestitam ekipi Mileševke na pobedi, mojim saigračicama želim da se brzo oporave od bolesti i što pre vrate u tim za nova iskušenja koja nas očekuju.

More in 2.ŽLS