2.ŽLS

2.ŽLS, Mileševka – Gimnazijalac Tigar, 89:58

2.ŽLS, Mileševka – Gimnazijalac Tigar, 89:58

U prvom poluvremenu na terenu je praktično postojao samo jedan tim, tim Mileševke koja je rešetala koš protivničeke ekipe uz mnoštvo atraktivnih poteza i akcija u režiji „trio fantastiko“ Bučevac-Polovina-Dragutinović, Mukladžija je pohvatala sve lopte pod svojim košem i ulila dodatnu sigurnost svojoj ekipi.Da su košarkašice Mileševke bile rešene da naplate Gimnazijalcu sve dosadašnje nekorektnosti bilo je jasno od starta pa je prva četvrtina završena rezultatom 27-8, i u drugoj je nastavljeno u istom ritmu 28-11.Mileševka je u prvom poluvremenu dala više poena nego što je dala u Pirotu za celu utakmicu što samo govori u prilog tome kakva se odbrana igrala u Pirotu i šta su sudije tolerisale. Ekipa iz Pirota je na ovoj utakmici nastupila bez „svoje“ najbolje igračice Jane Dinić koja je u stvari igračica prvoligaša Studenta iz Niša. Da ne bude rezultatska katastrofa po protivničku ekipu malo su doprinele i sudije preoštro dosudivši za samo sedam minuta u trećoj četvrtini čak četiri faula najboljoj igračici Mileševke i po ocenama mnogih trenera i novinara najboljoj igračici Druge lige, Nataši Bučevac, pa su košarkašice Mileševke malo „oduzele gas“ te je na kraju rezultat glasio 89-58 za domaću ekipu.
Nada Cmiljanović-Žunić, Čestitam mojim igračicama na pobedi, što su na fer i sportski način došle do ovog rezultata bez pomoći sudija. Čestitam i igračicama, ali isključivo igračicama Gimnazijalca, na fer i korektnoj igri i ponašanju, nisu one ništa krive, nek pitaju svoje rukovodstvo zašto su u prvom poluvremenu ove utakmice bukvalno pregažene u Prijepolju. Moja ekipa je u prvom poluvremenu dala više poena nego za celu utakmicu u Pirotu! Po završetku utakmice sam bila u prilici da slušam monolog i optužbe jednog od njihovih službenih predstavnika, bivšeg sudije kako upućuje kritike sudijama pominjući kako je on bio sudija pa eto predlažem da se dobro razmisli kad se izdaju licence da li to treba dozvoliti jer takvi obično koriste taj svoj autoritet u postizanju svojih ciljeva, ne birajući sredstva.Mislim da je na kraju i sudijama bilo žao što su im pomogli i spasili ih teškog poraza. Žao mi je bilo dece ali i moje igračice su nečija deca.
Nataša Bučevac, Sigurna pobeda. Već u prvoj četvrtini smo pokazali kakv je odnos ove dve ekipe. Dominacija se nastavila i u drugoj četvrtini da bi posle do kraja rutinski utakmicu priveli kraju.

More in 2.ŽLS