2.ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Topolčanka, 68:71

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Topolčanka, 68:71

Košarkašicama Gimnazijalac Tigra malo je nedostajalo da na startu prvenstva iznenade jednog od favorita za osvajanje prvog mesta u ligi. Iskusnije gošće iz Bačke Topole su na kraju slavile rezultatom 68:71. Na samom startu utakmice, u desetoj sekundi igre, desio se veliki peh u ekipi Gimnazijalac Tigra, kada se povredila iskusna Marija Marković. To kao da je poremetilo mlade košarkašice domaćeg tima, došlo je do pada koncentracije u odbrani i gošće rešavaju prvu četvrtinu rezultatom 13:26. U nastavku utakmice košarkašice Gimnazijalac Tigra su se oslobodile pritiska i shvatile da mogu da igraju protiv iskusne ekipe Topolčanke. Drugu i poslednju četvrtinu dobile su košarksšice Gimnazijalac Tigra, dok je treća četvrtina završeba berešeno. Do kraja utakmice košarkašice Gimnazijalac Tigra su uspele da namuče favorizovanu ekipu iz Bačke Topole i malo je nedostajalo da na kraju preokrenu rezultat u svoju korist i trijumfuju u ovoj uzbudljivoj utakmici.
Najefikasnije u ekipi Gimnazijalac Tigra bile su Jana Dinić sa 21 poenom i 12 skokova, Bratislava Ignjatović je postigla 13, Jovana Ignjatović je dodala 12, a Milica Mančić 11 poena. Kod gošći iz Bačke Topole najefikasnija je bila Ivana Curaković sa 18 poena, Tamara Jokić je ubacila 17, Slađana Radulović 15, dok je Danijela Grahovac uz 11 poena imala i 12 skokova.
U narednom kolu seniorke Gimnazijalac Tigra gostuju ekipi Sloga u Požegi.
Vladica Ranđelov, Ja bih počeo time što ću reći da je Vera Đorđević, 2006. godiše, 40 minuta igrala, Bratislava Ignjatović, 2005 . godište, 36 minuta je igrala. Sam ovaj podatak, i gedajući kakva je ekipa Topolčanke, koliko je iskusna, koliko je to prvoligaških minuta u svjim nogama, što se toga tiče ja mogu biti prezadovoljan. Ekipa Topolčanke je viša od naše ekipe, a opet smo i mali 10 skokova više, tako da što se tiče, velika borbenost naše ekipe, velika energija naše ekipe, velika borbenost od početka do kraja. Jesmo otvorili loše utakmicu, što nas je na kraju i koštalo. Prva četvrtina 26:13, ali protiv ovakve ekipe dobiti i igrati egal tri četvrtine nakon toga mislim da je velki uspeh za našu ekipu. Igrali smo bez Jovane Petrović, Marija Marković se na startu utakmice povredila, igrali smo bez najiskusnijih, ali ostale devojke su iskoristile svoju čšansu. Odigrale su odlično utakmicu. Bilo je par grešaka u nekim bitnim momentima, ali to je to neiskustvo. Ne znaju kad da stanu na loptu, kad da povuku, što nas je verovatno i koštalo da napravimo još veći progres. Sve u svemu za prvo kolo fenomenalna utakmica. Mnogo će nam značiti za kola koja su pred nama. Mislim da smo shvatili da se mi pitamo, da od naše igre dosta zavisi, tako da ja verujem da će to iz nedelje u nedlju sigurno biti sve bolje. Što se tiče Marije Marković, videćemo kakva je povreda u pitanju. Jovana Petrović je odsutna iz poslovnih razloga, trenutno je u Nemačkoj, a nakon toga će se priključiti ekipi. Mogu biti prezadovoljan utakmicom. Svi volimo da pobedimo, ali ostaje žal za nekim situacijama. Ali dobro, vratiće se to na narednim utakmicama. Ako zadržimo ovakvu borbenost, ja ne sumnjam, verujem da će to biti dobro
Bratislava Ignjatović, Prva nam je utakmica i tek se razigravamo. Ja sam zadovoljna našom borbenošću. U odbrani smo mnogo lepo igrali, u napadu smo imali kontre koje su nam i pomogle da stignemo razliku. Samo, taj zadnji minut, mogli smo još nešta da napravimo, da ih stignemo, možda da obezbedimo i produžetak. Dobro je za sada, još je prva utakmica, i mislim da ćemo nadalje da igramo mnogo bolje. Danas sam baš zadovoljna svojom igrom. Imala sam par greški, u dodavanju, dala sam par loših paseva, ali sam ipak zadovoljna i poenima i skokovima i asistencijama.
Dejan Šegrt, Utakmicu smo dobili teže od očekivanog. To je i najveći problem. Devojkama sam u pripremi ove utakmice hteo da dokažem da je ovde zaista teško gostovanje. Prošle godine smo to i te kako osetili. Teško je nositi breme favorita. Ja sam to pokušao maksimalno ove nedelje da devojkama skrenem pažnju. Neka srećna pobeda, ali nek nam ovo bude škola za dalje. Ako treba da doće do ovako teške završnice, neka to bude u prvom kolu, da nam bude nauk za dalje. Domaćinima i kolegi Ranđelovu čestitam na borbenosti, na fer plej igri. Ovde se uvek zaista lepo osećamo. Pokušaćemo da i u Topoli budemo pravi domaćini. Želim domaćinu puno sreće i uspeha u narednim utakmicama. Ja ne bežim od alibija i ne želim da umanjim borbenost ekipe Pirota. Imali smo velikih kadrovskih problema tokom priprem. Puno povreda, puno problema oko virusa, još uvek krpimo, pokušaćemo da iz utakmice u utakmicu budemo konkuerntniji, da pokušamo da posložimo kockice i sirguran sam da ćemo na kraju, nadam se, da ćemo se radovati na kraju.
Ivana Curaković, Pre svega čestitala bih protivničkoj ekipi na borbenosti. Iskreno, teška utakmica. Dobro otvorena, ali na kraju teža pobeda. Uspele smo da ispoštujemo zahteve trenera, popustile smo na kraju, ali i ostvarile razliku za pobedu. Ambicije u ovoj sezoni su visoke. Iskreno, imale smo dug put do ovde i nekako se to poklopilo sa ovim, ali na kraju smo izdržale. Čestitam svojoj ekipi na borbenosti i na izdržljivosti za ovu utakmicu.

More in 2.ŽLS