2.ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Sloga, 52:65

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Sloga, 52:65

Košarkašice Gimnazijalac Tigra uspešno su parirale iskusnoj ekipi Sloge tokom prve četvrtine koja je završena nerešeno 12:12. U drugoj deonici gošće dodaju gas pa se na poluvreme odlazi rezultatom 24:31 u korist Sloge. Košarkašice Gimnazijalac Tigra odlično otvaraju drugo poluvreme serijom od 10:0 i prelaze u vođstvo rezultatom 34:31. I tu staju! Opet je usledio neverovatan pad u igri, loš napad, još gora odbrana, povreda Marije Marković pri kraju 3/4 i iskusne gošće serijom 17:0 opet preokreću utakmicu u svoju korist (34:48), a do kraja samo održavaju i povećavaju razliku. Na kraju je rezultat bio 52:65 u korist gošći iz Požege.  Najefikasnije u ekipi Gimnazijalac Tigra bile su Jana Dinić dabl-dabl učinkom, koja je uz 13 poena imala i 12 uhvaćenih lopti i Marija Marković koja je do povrede ubacila 11 poena uz 7 uhvaćenih lopti. Kod gošći iz Požege najefikasnija je bila iskusna Nataša Filipović koja je uz 29 poena imala i 17 skokova uz fantastičnih 49 indeks poena. Nju je poenterski pratila Katarina Anđelković sa 16 ubačenih poena.
Vladica Ranđelov, Dosta teška utakmica. Ekipa Sloge je ekipa koja zna da igra košarku. Njihov vodeći trio su iskusne prvoligaške igračice koje su znale da kazne svaku našu grešku. Mučimo se da damo koš, a one naravno, kazne tu našu grešku. Imali smo dobar nelet posle poluvremena, napravili smo preokret na 34:32, ali smo ušli u bonus i tu stali. Takođe desio se peh sa povredom Marije Marković, koja je naš glavni igrač u distribuciji lopte u napadu. Da li su devojke doživele šok od povrede, pa su gošće napravile seriju 17:0. U par navrata smo bili blizu, ali iz želje da stignemo smo grešili. Nema šta, idemo dalje, sezona je naporna. Raspored nam ne ide na ruku. Nadam se da ćemo u narednim kolim igrati još bolje.
Jana Dinić, Igrali smo agresivno i u par navrata smo ih stigli ali nismo iskoristile. Svaka čast protivnicima. Omela nas je povreda saigračice. Nadam se da ćemo u sledećem kolu odigrati bolje.
Saša Mateničarski, Prvo da se zahvalim domaćinu na dobro organizovanoj utakmici, njihovim igračicama da čestitam na fer i koreknoj borbi. Mi smo došli sa namerom da pobedimo, spremali smo se dobro, znali smo od koga nam preti glavna opasnost, međutim, mi smo čak mašili i te neke zicere, toga je bilo ne malo. Protivnička ekipa je zbila redove u trećoj četvrtini i napravila je brejk i mi smo se brzo vratili i to doveli kroz pametnu i jednostavnu igru, doveli do pobede.
Nataša Filipović, Iskreno nisam zadovoljna kako smo otvorili utakmicu, bilo je dosta grešaka, što ne opravdavamo dugim putovanjem. Negde u drugoj četvrtini vratili smo našu igru, neke naše greške su vraćale protivnika, ušli smo u trku sa njima, krenuli smo od nule opet u trećoj četvrtini, hteli smo sve da poništimo kao da je početak. Iskustvo koje je bilo na našoj strani, prevagnulo je u ovoj utakmici. Zasluženo smo dobili ovu utakmicu.

More in 2.ŽLS