2.ŽLS

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Proleter 023, 43:66

2.ŽLS, Gimnazijalac Tigar – Proleter 023, 43:66

Košarkašice Gimnazijalac Tigra uspele su da lideru na tabeli 2. Ženske lige Srbije ekipi Proleter 023 pruže dobar otpor samo u prvom poluvremenu (30:35), dok su u nastavku igre grešile kako u odbrani, tako i u napadu. Iskusne košarkašice iz Zrenjanina su na kraju slavile rezultatom 43:66 i zadržale lidersku poziciju u drugoj ligi, dok košarkašicama Gimnazijalac Tigra predstoji borba za opstanak u ligi. Najefikasnije u ekipi Gimnazijalac Tigra bile su Milica Mančić sa 16 poena i Jana Dinić koja je imala dabl-dabl učinak, ubacila je 10 poena uz 12 uhvaćenih lopti. Kod gošći iz Zrenjanina najefikasnija je bila Jelena Muratvić sa 19 poena, Jelena Bosnić je ubacila 15, Nikolina Mihajlović je dodala 12, a Tamara Jokić 10 poena.
Vladica Ranđelov, Mislim da je poraz na kraju bio baš veliki u odnosu na prikazanu igru i protivničke i naše ekipe. Prvo poluvreme smo dosta dobro igrali, dosta dobro branili ovu ekipu, ekipu koja je napadački vrlo moćna, što je i pokazala do sada, sa prosekom poena preko 80. Mi mo ih ograničili na 66. Mislim da je to dosta dobra stvar što se tiče odbrane. Međutim ta neka naša bolja igra u drugom poluveemenu nije bila najbolja realizatorski. Napad smo bolje iskoristili u prvom poluvremenu. Dosta zicera smo promašili, dosta otvorenih trojki a i puno lopti smo ima dali direkno u ruke, iz kojih su oni davali lagane poene. Mi i dalje imamo te „dečje bolesti“, gde par minuta imamo dobrih stvari pa imamo 2-3 minuta baš loših. Nama i raspored nije išao na ruku. Sada ulazimo u ciklus utakmica sa protivnicima koji su sličnog kvaliteta kao i mi i tu ćemo tražiti našu šansu za još neku pobedu.
Čestitao bih protivniku na fer i korektnoj igri. Takođe čestitam i mojim devojkama, borile su se svih 40 minuta, međutim gošće su iskusije i svaku našu grešku su kaznile.
Mi smo debitanti u ovoj ligi, jedna od najmlađih ekipa, vidi se da nam fali iskustvo. Uigravamo ekipu i bićemo još bolji iz utakmice u utakmicu.
Jovana Petrović, Utakmicu smo dobro otvorili. Neke greške koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu,ja se nadam da ćemo to da ispravimo. Vratila sam se u Pirot posle tri godine (provedenih u Studentu iz Niša). To je jednim delom stara ekipa sa kojom sam već igrala. Uklopila sam se u ekipu i nadamo se da ćemo još bolje da igramo. Pokazali smo u prvom poluvremenu da možemo dobro da igramo i sa najjačim eklipama tako da se nadam da ćemo u nastavku sezone igrati dobro.
Marko Marinkov, Put jeste dug, ali došli smo po pobedu i to ostvarili, mislim zasluženo. Hteo bih da pohvalim domaću ekipu i mislim, ubeđen sam, da ne zaslužuju ovakav skor koji imaju i mislim da su mnogo bolji nego što trenutno tabela to pokazuje. Sve čestitke na dobroj utakmici.
Naravno da neka želja postoji da se ode u viši rang, ali za sada idemo postepeno.
Nikolina Mihajlović, Prvo bih htela da čestitam protivničkoj ekipi na fer i koreknoj igri i mojoj ekipi na zalaganju i pobedi. Za nas je ovo bilo jako teško gostovanje. Imale smo veliki respekt prema protivniku. Mislim da su jedna od kvalitetnijih ekipa, pogotovu na svom terenu. Nismo bili u kompletnom sastavu, ali smo dale sve od sebe i pobedile. Jako je bitno za naš nastavak u ligi.
Ambicija je da igramo što bolje svaku utakmicu, pa ako to na kraju bude dovoljno za ulazak u prvu ligu biće nam zadovoljstvo, ali ne mogu da kažem da to nije cilj. Mislim da imamo kvalitet i nadam se da ćemo to pokazati na terenu.

More in 2.ŽLS