2.MLS

2.MLS, Žitko Basket – Napredak, 87:69

2.MLS, Žitko Basket – Napredak, 87:69

U utakmici trećeg kola 6.MLS, domaći Žitko basket je ugostio ekipu KK Napredak iz Aleksinca. Prvo poluvreme je bila prava borba , gde se ekipa trenera Stojkovića predstavila kao tim koji bi sa još nekoliko igrača u rosteru predstavljala odličnu ekipu u takmičenju. Ekipa Žitka je posle po njima lošijeg prvog poluvremena u drugo ušla totalno drugačije i u svim segmentima igre diminirala . Na kraju zasluženo pobedila i sad sledeće kolo ide u goste ekipi Beka. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Sević Nemanja 21 poen ,Raičević Nikola 20 poena i Petrović Vukadin 12 poena. U ekipi Nenada Karanovića Vesković Edin 17 poena, Derdemez Omer 16 poena i Vudragović Luka 13 poena. Obe ekipe su posle utakmice kako dolikuje renomeu Lige i oba kluba imali druženje uz komentarisanje događaja sa utakmice.
Karanović Nenad, Čestitke ekipi Napredka iz Aleksinca na fer i korektnoj igri. Mojim momcima bi čestitao na još jednoj pobedi, drugoj u nizu.Otvorili smo loše utakmicu, nismo ispoštovali principe za koje smo se dogovorili i kako smo trenirali.Loš fokus i pritisak s obzirom što smo možda prvi put bili favoriti na jednoj utakmici, ali smo se u drugom poluvremenu konsolidovali i odiggrali ciljano ono šta smo tražili i okrenuli rezultat u našu korist. Momci će sad odmoriti i u sredu nas čeka kup utakmica protiv Mladosti iz Zemuna, a sledeći vikend nas čeka Beko u veoma važnoj utakmici za nas. Čestitke Napredku još jednom i smatram da im je kao klubu mesto u ovoj ligi ali i više.
Vesković Edin – kapiten ekipe, Čestitao bi svojim saigračima i stručnom štabu na veoma bitnoj pobedi, a ekipi Napredka na fer i korektnoj igri. Što se tiče nas odigrali smo prvo poluvreme veoma loše, što bi nas trener rekao možda i najlošije odkad smo se sakupili ali smo na kraju zbili redove i u drugom poluvremenu primili samo 27 poena i na kraju zasluženo pobedili.
Stojković Nenad, Odigrali smo kvalitetno prvo poluvreme. Evidentno je da nam fali rotacija u igri , gde su moji igrači imali veću minutažu nego što je trebalo. U drugom poluvremenu došla je do izražaja duža klupa Žitko basketa, i otuda i taj rezultat skoro 20 razlike. Nama ostaje da se pojačamo sa još jedno dva tri igrača ako želimo da budemo konkurentni u ovoj ligi. Hvala Žitku na izuzetno fer i korektnoj igri, i želim im sve najbolje u nastavku lige.
Petrović Andrija, Utakmicu smo otvorili odlično, i bolje nego što smo zamislili. Prvo poluvremen je bilo super , egal 43-42. Drugo poluvreme smo pali, što zbog kratke rotacije ,što zbog nekih stvari koje nismo dogovorili. Na kraju smo izgubili možda i nerealnim rezultatom ali tako je. Ekipi Žitka želim sve najbolje u daljem takmičenju.

More in 2.MLS