2.MLS

2.MLS, Slodes – Radnički 1950, 86:81

2.MLS, Slodes – Radnički 1950, 86:81

Slodes je u 11. kolu Druge muške lige Srbije upisao još jednu pobedu u dosadašnjem toku takmičenja. Na meču se istakao kapiten Miloš Vraneš sa 22 poena, koji je vodio ekipu do pobede. Meč na Kanarevom brdu bio je neizvestan u prvoj deonici, koja je za jedan poen pripala gostujućoj ekipi Radničkog 1950. Brz ritam se nastavio i drugoj četvrtini, a na poluvreme se otišlo pri rezultatu 41:38. Ulaskom u drugo poluvreme, Slodes se rezultatski odvojio i napravio prvu dvocifrenu prednost pri rezultatu 63:53. Ekipa Radničkog 1950 ostala je koncentrisana do samog kraja meča i uspela je da sustigne prednost Slodesa i da domaćinu ne dozvoli laku pobedu. Mlada ekipa domaćina je ostala fokusirana i uspela je sačuva svoj koš. Neizvesan meč trajao je sve do poslednjeg minuta, a Slodes je pogotkom Alekse Medića za dva poena za rezultat 83:79 prelomio utakmicu u svoju korist. Kapiten Miloš Vraneš je sa linije slobodnih bacanja postavio konačan rezultat (86:81), a Slodes je upisao još jednu pobedu u ligi.
Dušan Petrović, Jedna jako neizvesna utakmica koju smo uspeli da rešimo u svoju korist u poslednjih minut i po. Jedna jako dobra utakmica za nas u smislu zalaganja, koncentracije i agresivnosti u odbrani. U napadu smo bili brzopleti i nesigurni u zavrsnicama sa dosta promasenih zicera i šuteva pa usled toga i nismo u ranijoj fazi rešili utakmicu u našu korist. Čestitam mladoj ekipi Radničkog na prikazanoj partiji i koja iz utakmice u utakmicu raste i igra sve bolje.
Luka Kovačević, Jako bitna pobeda za nas. Odigrali smo utakmicu sa odličnom energijom svih 40 minuta protiv veoma nezgodne ekipe Radničkog. Okrećemo se ponovo dobrom treningu i pripremi za predstojeću utakmicu protiv Žitka.
Nenad Nikolić, Prava takmičarska utakmica, domaćin je dobio, a mogli smo I mi. ne bi bilo nezasluženo da smo I mi dobili. Pobedila je srećnija ekipa, a da smo mi dobili – bili bismo ta srećnija ekipa.
Predrag Panišić, Čestitam ekipi Slodesa na dobroj igri i na pobedi. Sve najbolje do kraja sezone. Borili smo se do kraja, a greške su nas skupo koštale pobede. Idemo dalje i to je to.

 

More in 2.MLS