2.MLS

2.MLS, Slodes – Pirot, 97:111

2.MLS, Slodes – Pirot, 97:111

Slodes je utakmicu u Beogradu otvorio veoma borbeno i ritam meča tekao je veoma brzo. Na obe strane videlo se da su ekipe hrabro ušle u meč sa ciljem da pobede. Iskusna ekipa Pirota nije popuštala u koncentraciji sve do samog kraja regularnog dela utakmice. Prva četvrtina završila se rezulatom 21:20 za tim sa Kanarevog brda. Piroćanci su održavali ritam, a koliko su bili precizni govori statistički podatak da su tokom utakmice imali procenat šuta za dva poena čak 58%, dok ni šut za tri poena nije izostao. Približio se Slodes rezultatski u drugom poluvremenu i mlada ekipa trenera Dušana Petrovića pružila je svoj maksimum, međutim, šut za tri poena nije služio tim sa Kanarevog brda. Uprkos lošem procentru šuta, energjiom i velikom željom za pobedom, Slodes je ekipu Pirota sveo na tri poena zaostatka dve sekunde pre kraja meča. Pitanje pobednika gotovo da je bilo rešeno, vodio je Slodes 90:87 i tada je iskusni Miloš Vukićević o tablu pogodio trojku za ulazak u produžetak. Tokom produžetka, iskustvo Pirota bilo je glavni adut koji je doneo pobedu i kraj meča čiji je rezultat bio 97:111.
Dušan Petrović, Sigurno jedna lepa utakmica za gledanje koja je završena teškim porazom za nas. Obe ekipe su imale uspone i padove. Imali smo priliku da rešimo utakmicu u našu korist u regularnom delu, ali nismo imali iskustva i koncentracije u poslednjoj odbrani da sačuvamo naš koš. U produžetku je protivnik pokazao svoj najjači adut, a to je iskustvo i ubacio sa slobodnog bacanja sve šuteve, dok smo mi skoro sve promašili. Okrećemo se sledećoj utakmici, liga je duga.
Dušan Popović, Čestitao bih ekipi Pirota na dobroj borbi. Veoma brzo je tekla utakmica i tokom celog meča smo bili borbeni. Popustila je koncentracija na kraju, kada smo primili šut za tri poena, koji je odveo Pirot u produžetke. Presudilo je iskustvo i spremnost Pirota, a mi se okrećemo narednoj utakmici na gostujućem terenu.
Zoran Milovanović, Čestitke ekipi Slodesa na izvanrednoj utakmici, čestitke mojoj ekipi za borbenost I pobedu. Veoma korektna utakmica, pravi derbi. Moglo je da ode na drugu stranu. Imali smo sreću u poslednjem šutu. Mislim da je pobeda zaslužena, borili smo se. Imamo puno problema, skraćeni roster. Idemo korak po korak.
Nemanja Nikolić, Treća pobeda za nas u ovoj sezoni. Bilo je teško, ali dobrom igrom, kao i voljom i snagom smo ušli u produžetke i mirno rešili ovu utakmicu. Čestitao bih saigračima na borbenosti. Okrećemo se narednoj utakmici, dočekujemo Beko na svom terenu.

More in 2.MLS