2.MLS

2.MLS, Slodes – Napredak, 101:81

2.MLS, Slodes – Napredak, 101:81

Publika u velikoj hali „Slodes“ danas je prisustvovala otvaranju Druge muške lige Srbije i mogla je da vidi veoma dobru košarkašku predstavu. Potpuno nov roster tima sa Kanarevog brda započeo je utakmicu i ubedljivom pobedom startovao u ligi. Savladani su gosti iz Aleksinca sa 20 poena razlike (101:81). Napredak je pružio dobar otpor našim prvotimcima, ali ipak je Slodes pokazao da, iako je ekipa veoma mlada, i te kako želi da se bori i ispisuje dobre rezultate. Pružio je trener Petrović šansu svim igračima da uđu u igru, a priliku da upišu prve poene u seniorskoj košarci, dobili su čak i igrači iz juniorske selekcije Slodesa.
Možemo reći da je mladi Ognjen Ivković MVP utakmice prvog kola. Predvodio je Slodes u pobedi protiv Napretka iz Aleksinca sa 32 poena i 39 indeksom korisnosti. Ekipa iz Aleksinca nije imala odgovor na njegove šuteve, ali i pogotke za tri poena, kojih je postigao četiri iz devet pokušaja. Ivković je u Slodes stigao ove sezone i u pripremnom periodu je pokazao da trener Petrović zaista može da računa na njega u mečevima koji tek predstoje.
Ivkovića su pratili Ilić i Popović. Napredak se na samom startu druge četvrtine približio rezultatski i spustio prednost Slodesa na dva poena pri rezultatu 65:63. Međutim, koncentracija seniora Slodesa nije opala i uspeli su da sve do kraja treće četvrtine opstanu rezultatski i meč završe ubedljivom pobedom 101:81.
Dušan Petrović, Prva utakmica i pobeda. Sa te strane sam zadovoljan. Bili smo dosta napeti u prvom poluvremenu, tako da je rezultat bio izjednačen. Posle toga smo se opustili i odigrali agresivniju i jaču odbranu. Za to smo se i pripremali. Više smo trčali u kontranapade i u poslednjoj četvrtini definitivno prelomili protivnika, jer mislim da smo u ovom momentu kondiciono spremniji od njih i to je donelo rezultat.
Ognjen Ivković, Druga sezona u Drugoj muškoj ligi Srbije. Veoma je bitno da smo odbranili domaći teren i upisali pobedu i to sa preko 100 poena. Ispoštovali smo dogovore sa trenerom i naplatili smo rad i trening tokom ova dva meseca. Na kraju smo prelomili i pokazali smo da smo dobro radili i imamo energije da igramo svih 40 minuta. Tih 32 poena koliko sam postigao, nisu samo mojom zaslugom. Tu su i saigrači koji su asistirali.
Nenad Stojković, Odigrali smo jednu tvrdu utakmicu. Videlo se od samog starta da nismo došli kompletni I nismo imali roster da ispariramo domaćoj ekipi I mislim da je to presudilo. Mislim da 20 poena razlike nije realan rezultat odnosa snaga. U jednom trenutku smo prišli na “pola” I pojedini igrači su bili u igri po 35 ili 36 minuta. Od ponedeljka dolaze još dva nova igrača I mislim da će to biti bolje za nas.
Nemanja Šević, Čestitam ekipi Slodesa na zasluženoj pobedi. Mislim da su imali dosta otvorenih šuteva koje su iskoristili. Bili su dosta spemniji od nas i trčali dosta kontri, a imalii su i dobar ofanzivni skok. Tu su izdominirali i to je nešto što je presudilo.

More in 2.MLS