2.MLS

2.MLS, Pirot – Železničar, 104:92

2.MLS, Pirot – Železničar, 104:92

Pirot je u subotu, 20. aprila 2023.g. u poslednjem 30. kolu 2.MLS pobedio Železničar iz Čačka i na domaćem terenu rezultatom 104:92. Igra dva stara rivala bila je rezultatski gotovo u egalu sve do sredine treće četvrtine kada je Pirot svoje permanentno vođstvo konačno povisio na distancu koju Čačani više nisu mogli da ugroze do kraja. Obe ekipe su na utakmici bez rezultatskog značaja ipak dale sve od sebe, tako da je, ovoga puta malobrojna publika, imala prilike da gleda veliku borbu dve ekipe koje su igrale na pobedu i prisustvuje pravoj takmičarskoj utakmici, energetski izvanrednoj, ispostavilo se i izuzetno efikasnoj. Pirot je ipak pokazao više i zasluženo pobedio, za potvrdu 5. mesta na tabeli na kraju sezone 2023/2024. MVP utakmice bio je raspoloženi Vuk Vasić a odlično su ga ispratili i ostali igrači na najbolji mogući način za pravu timsku pobedu, 19-tu u sezoni. Najbolji u ekipi Železničara bio je Dimitrije Marić.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Čestitam ekipi Železničara na fer i korektnoj igri. Izuzetno sam zadovoljan pristupom i energijom cele ekipe na ovoj utakmici i istim takvim odnosom na svim prethodnim, jer smo odigrali sve utakmice do kraja pošteno, bez kalkulacija i na pobedu. Ekipa je potvrdila potencijal za gornji deo tabele i nadam se da ćemo neredne sezone biti još bolji u svakom smislu te reči.
Vuk Vasić, igrač KK Pirot, Pobedili smo ekipu Železničara uz izvanrednu požrtvovanost, bez obzira što utakmica nije imala rezultatski značaj, i na najbolji mogući način zatvorili sezonu pobedom na domaćem terenu.

More in 2.MLS