2.MLS

2.MLS, Pirot – Star, 88:69

2.MLS, Pirot – Star, 88:69

Pirot je u utorak, 21. februara 2023. u 2. kolu Plej-Of grupe Druge lige Srbije ubedljivo pobedio novosadski Star na domaćem terenu rezultatom 88:69. Pirot je izvanredno otvorio utakmicu, zaigrao svoju prepoznatljivu igru, od starta nametnuo jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi svoj ritam igre, preuzevši kontrolu igre i rezultata u potpunosti, tako da je visoka razlika na kraju prve četvrtine u daljem toku utakmice samo rasla, sve do čitavih 30 poena viška pet minuta pre kraja, kada su na teren izašli najmlađi pirotski igrači a gosti uspeli da upristoje konačan rezultat na kraju. Raznovrsnom igrom u napadu, dobrom participacijom akcija rivala i energičnim i dobrom odbranom u visokom intenzitetu gotovo trideset pet minuta razigrana ekipa trenera Zorana Milovanovića gotovo da je razorila igru novosadske ekipe došavši do više nego zaslužene prve pobede u Play Off grupi pokazavši itekako kompetativnost za nastavak takmičenja u kome se desetak godina nalazi u gornjem domu permanentno. Na radost nešto malobrojnije publike na utakmici u radnom danu bilo je uz pobedu, kao šlag na torti i atraktivnih poteza i minijatura gotovo svih aktera utakmice, računajući i prve poene na seniorskoj utakmici, odnosno trojke iz ćoška Vuka Ignjatovića, najmlađeg igrača Pirota. MVP utakmice bio je kapiten Dušan Filipović a izvanrednim učinkom nimalo nisu zaostali i Nikola Đonlić i Miloš Vukićević. Izuzetan doprinos pobedi, svako na svoj način, dali su i ostali igrači, što najplastičnije potvrđuje i ekipni indeks uspešnosti od 104 naspram 66 u korist Pirota na kraju utakmice. Kod gostiju po očekovanju bolji od ostalih bio je iskusni Danilo Mijatović.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Mi smo se maksimalno posvetili ovoj utakmici, ispoštovali i protivnika i sebe, odigrali dobro, na dobrom nivou s obzirom na izgubljeni ritam treninga u prethodnih 10-ak dana sbog sajma knjiga. Odigrana je konkretna utakmica sa ekipom koja je fizički jako, jako zahtevna. Nisu se snašli na našu agresivnu odbranu tako da smo imali i lakih poena, tako da smo u prvom poluvremenu postigli 53 poean a drugo poluvreme odigrali onoliko koliko je potrebno za rutinsko privođenje utakmice kraju jer za tri dana imamo novu. Za nas je ovo ozbiljna i velika pobeda jer je Star ekipa za respekt.
Miloš Vukićević, igrač KK Pirot, Otvorili smo utakmicu odlično, tačno onako kako smo se dogovorili, pogotovo u odbrani, kasnije napravili zalihu i održavali je do kraja tako da su šansu dobili i ovi najmlađi da pokažu šta znaju.
Aleksandar Komnenić, trener KK Star, Nismo se dobro snašli na njihov presing, na njihovu agresivnu igru i plus imamo ove neverovatne šuteve Đonlića I Filipovića, ali i Vukićevića, iako to nije ništa novo, mi smo sve to i očekivali. Apsolutno zaslužena pobeda Pirota.

More in 2.MLS