2.MLS

2.MLS, Pirot – Slodes, 101:83

2.MLS, Pirot – Slodes, 101:83

Pirot je u subotu, 10. decembra 2022. u 10. kolu Druge lige Srbije pobedio beogradski Slodes na domaćem terenu rezultatom 101:83. Konačno nastupivši u sastavu sa dobrim zdravstvenim biltenom Pirot je odigrao dobru takmičarsku utakmicu sa pobedničkim pristupom od samog početka. Racionalnom i efikasnom igrom u prvom poluvremenu uz izvanrednu energiju u oba pravca ekipa trenera Zorana Milovanovića je nametnula svoj prepoznatljivi ritam igre preuzevši kontrolu utakmice u potpunosti, čemu rival nije mogao da parira tako da je vrlo brzo stečena visoka, pokazalo se na kraju i nedostižna rezultatska prednost. Ekipa Slodesa je u trećoj četvrtini pokazala zašto se nalazi u gornjem delu tabele. Zaigrala je rizično, na sve ili ništa, raspucala se iz svih pozicija što joj se itekako isplatilo jer je realizacijom od 6/8 za tri i 3/5 za dva gotovo prepolovila zaostatak. Ipak, igra pirotske ekipa je na ovoj utakmici bila isuviše dobra za eventualni preokret tako da je uz konačni ekipni indeks uspešnosti 126 naspram 81 u svoju korist Pirot više nego zasluženo došao do svoje šeste pobede u prvenstvu. Pobedi Pirota na utakmici dva ex-prvoligaša iz prethodne dve sezone su pre svih najviše doprinela trojica igrača, svi sa „dabl-dabl“ učinkom, Nikola Đonlić (MVP utakmice), Pavle Stepanović i Vuk Vasić, uz naravno i kapitena Dušana Filipovića, efikasnog i ubojitog u najvažnijim momentima utakmice. Ostaće zapamćeno i da je umesto Vuka Miladinovića (sa kojim se klub rastao prethodnih dana) nastupio junior Aleksa Đorđević koji je svoju debitantsku utakmicu u Pirotu počeo kao starter i istu otvorio ukradenom loptom i polaganjem za svoje prve seniorske poene u karijeri. U ekipi Slodesa bolji od ostalih bili su Nemanja Knežević i Stanko Ilić.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Bitna pobeda za našu ekipu, dolazi nam u pravom trenutku. Imamo još dva kola do novogodišnje pauze. Naši igrači su odigrali prvo poluvreme na vrhunskom nivou, u drugom smo bili nešto slabiji ali su i gosti pokazali kvalitet, pogodili puno otvorenih šuteva za tri poena, ali smo na kraju došli do ubedljive pobede, postigli sto poena što je znak da nam se na dobar način vraća rad iz prethodnog perioda jer smo izašli iz povreda i očekujem da nadalje budemo bolji i da ovaj deo sezone završimo sa maksimalnim uspehom.
Pavle Stepanović, igrač KK Pirot, Pobedom na jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni za nas prekinuli smo niz loših rezultata zbog čega sam izuzetno zadovoljan.

More in 2.MLS