2.MLS

2.MLS, Pirot – Radnik, 112:74

2.MLS, Pirot – Radnik, 112:74

Pirot je u subotu, 14. januara 2023. u pretposlednjem, 13. kolu prvog dela Druge lige Srbije ubedljivo pobedio surdulički Radnik na domaćem terenu rezultatom 112:74 čime je osigurao plasman u „Play-Off“ grupu u nastavku takmičenja. Utakmici je od samog starta dao smer, boju i reklo bi se i izvesnost pobede sopstvenoj ekipi fantastični pirotski plej Nikola Đonlić, koji je samo u prvoj četvrtini rivalu sasuo 19 poena, bez promašaja uz tri trojke. U tom periodu su ga dobro ispratili Miloš Vukićević i Vuk Vasić pod koševima, kao i kapiten Dušan Filipović laganim trojkama, tako da je vođstvo Pirota bilo već tada preko 20 poena. Ipak, ekipa Radnika je u drugoj četvrtini zaigrala hrabrije što im se isplatilo jer su sa ubačenih šest trojki do poluvremena gotovo prepolovili zaostatak. Ipak, ekipa trenera Zorana Milovanovića je u trećoj četvrtini pokazala da ima snage i kvaliteta da ne ispusti kontrolu utakmice i da je u svakom pogledu bolja od Surduličana. Bez obzira što je ekipa Radnikai sve pokušala da se koliko toliko vrate u utakmicu Pirot je igrao izvanrednu košarku, vrlo brzo je vratio svih šest trojki, neuhvatljivi Đonlić je i dalje radio šta je hteo, debitant u ekipi Ognjen Vasiljević je uz dve vezane trojke pokazao talenat na izvanredan način tako da se u poslednju četvrtinu ušlo realno sa jedinim ciljem da se publici pruži dodatni užitak lepršavom igrom do samog kraja utakmice, što se i dogodilo na spektakularan način do najubedljivije pobede u sezoni. Nesporni MVP utakmice bio je fabulozni Nikola Đonlić. Kako je statistika „pukla“ već u prvoj četvrtini egzaktnih podataka (izuzev koševa) sa utakmice za sada nema, ali su ovoga puta gotovo suvišni jer je pirotska ekipa, bez obzira na pojedinačne učinke i bravure, timskom igrom uz izvanredan pristup utakmici zlata vrednom devetom pobedom na najbolji mogući način naplatila izvanredan rad tokom proteklih prazničnih dana. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Slaviša Mirović, a dobro su ga ispratili Popović i Nešić.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Ova utakmica je imala ogroman značaj za nas jer smo ovom pobedom faktički obezbedili opstanak i ušli u „plej-of“ kolo pre kraja prvog dela takmičenja, što je za ovu ekipu i način na koji smo trenirali i radili jedan konkretan uspeh. Sada ćemo da radimo bez ikakvog imperativa tako da očekujem još bolje igre. Možda je rezultat ove utakmice previsok ali momci su odigrali odlično, prva četvrtina je bila fantastična, u drugoj je Radnik najavio svoje kvalitete ali smo mi drugo poluvreme odigrali baš dobro.
Nikola Đonlić, igrač KK Pirot, Zahvalio bih se najpre publici na odličnoj posećenosti večeras. Neočekivano smo pobedili ovolikom razlikom jednu dobru ekipu kakva je Radnik. Dobro smo se borili i svi su odigrali dobro od najstarijih do debitananata i onih najmlađih u ekipi. Čestitao bih mojoj ekipi jer smo ovom pobedom ostvarili naš prvi cilj a to je ulazak u „plej-of“. Sada možemo da se okrenemo i novim, višim ciljevima u nastavku takmičenja.
Milan Janjić, trener KK Radnik, Iako smo došli u oslabljenom sastavu to nije opravdanje da se u utakmicu uđe bez poštovanja dogovora o organizaciji i načinu igre, pri čemu nismo dobro branili Đonlića i Filipovića kao u Surdulici, agresivno i na ivici faulova. Ništa nismo ispoštovali već smo ih čak razigrali što je već na početku napravilo razliku i što je bilo ključno za pobedu Pirota.

More in 2.MLS