2.MLS

2.MLS, Pirot – Proleter Naftagas, 75:72

2.MLS, Pirot – Proleter Naftagas, 75:72

Pirot je u subotu, 13. novembra 2021. u 7. kolu 2.MLS, poslednjem u prvom krugu prvog dela prvenstva, pobedio zrenjaninski Proleter na domaćem terenu rezultatom 75:72. Pirotska ekipa je teškom mukom savladala motivisani Proleter vezavši šestu pobedu u nizu na jednoj izvanrednoj takmičarskoj utakmici na kojoj je gostujuća ekipa pokušala da izbegne plasman u plej-aut a domaća potvrdi već viđeni plasman u plej-of grupu u drugom delu prvenstva. Loše otvaranje utakmice je u priličnoj meri poremetilo ritam igre pirotske ekipe tako da je nakon toga trebalo da se prospe obilje znoja i energije na terenu da bi se dostigao dvocifreni zaostatak koji su razigrani i osokoljeni zrenjaninci stekli krajem prve četvrtine i održavali ga gotovo do kraja poluvremena. Ipak, ponovo se pokazalo da utakmica ne traje samo dvadeset minuta. Momci trenera Zorana Milovanovića su u trećem kvartalu zaigrali najjače moguće, serijom od 11:0 došli do preokreta podigavši potom razliku i na dvocifrenu vrednost ali i podigavši poubliku na noge kao i sopstveno samopouzdanje tako da je sve do kraja bilo na njihovoj strani, bez obzira što su zrenjaninci u nekoliko navrata pristizali zaostatak, čak uspeli da se izbore i za neizvesnu završnicu ali ne i za pobedu. MVP utakmice ponovo je bio Nikola Đonlić, nerešiva enigma za gostujuće igrače u oba pravca. Momentum njegove dominacije na terenu bio je presudan da se utakmica odvede u pravcu i smeru ka pobedi pirotske ekipe, pri čemu je iskusna trojka Filipović-Vranić-Vukićević dodala svoje najbolje minute, baš tada, isto kao i Gašić, Patrović, Stepanović i Stanković. Iako je ekipa Pirota bila nekompletna, iako trener Milovanović nije hteo prerano da baci u vatru tek pristiglog mladog Lazara Đokovića, uz veliki trud i želju stiglo se zasluženo do pobede. U redovima gostiju bolji od ostalih bili su, pre svega u šuterskom segmentu igre, Marko Rajanović i Dušan Milošević do momenta povrede i iskusni Branimir Berbakov u finišu utakmice.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Loše odigrana utakmica koju smo u nekim trenucima faktički bili izgubili pa se onda nekako vratili. Čestitam momcima na borbenosti jer smo utakmicu dobili pre svega na želju ali i na manji broj poena od 73 što ja stalno potenciram. Ova pobeda nam realno cementira opstanak a sada možemo da razmišljamo i o nečem višem. Publika se polako vraća u halu tako da očekujem da će je biti sve više na narednim utakmicama.
Miloš Vukićević, igrač KK Pirot, Očekivano teška utakmica ali smo uprkos lošoj igri u prvom poluvremenu popravili utisak u drugom i pobedili pri čemu je za to ključna bila velika želja i dobra odbrana.
Stefan Atanacković, trener KK Proleter Naftagas, Mi smo tek u drugoj utakmici za redom najzad kompletni. Što se tiče utakmice nemam razloga da budem nezadovoljan jer smo i protiv Čačka i sada protiv Pirota izgubili na jednu loptu. Međutim, broje se samo pobede, mi smo večeras bili ishitreni u napadu, nismo ispoštovali dogovore za odbranu za koju smo se spremali pet-šest dana. Generalno bila je dobra utakmica ali mi moramo da se pojačamo u narednom periodu i da u nastavku i pobeđujemo.

More in 2.MLS