2.MLS

2.MLS, Pirot – Mladost SP, 80:84

2.MLS, Pirot – Mladost SP, 80:84

Pirot je u subotu, 11. decembra 2021. u 11. kolu 2.MLS prvi put poražen na domaćem terenu od Mladosti iz Smederevske Palanke rezultatom 84:80. Sam početak utakmice, gotovo savršen za KK Pirot, ni u kom smislu nije nagovestio tok utakmice, pogotovo ne njen konačan ishod. Startna petorka Pirota je nakon početnog vođstva trojkom gostiju napravila seriju od 17:0, razorivši igru ekipe iz Smederevske Palanke i završivši taj prvi kvartal sa 19 koševa viška uz ekipni učinak od 49 naspram 5 vrednosnoh poena ekipe gostiju. Šta se nakon toga desilo sa ekipom trenera Zorana Milovanovića ostaće za analizu njegovog stručnog štaba i prepričavanje onih koji su gledali utakmicu. Da li su se igrači Pirota uljuljkali nakon onakve furiozne prve četvrtine ili je došao momenat da ekipa jednostavno stane u nekom momentu nakon dva ipo meseca pobeđivanja i održavanja forme na visokom nivou! Kako god, ekipa Mladosti se u nastavku nije predala, naprotiv! Zaigrala je snažno po celom terenu, iskoristila šuterski pad pirotske ekipe, sasula im pet trojki, napravila seriju od 10:0 i na veliki odmor otišla sa samo 8 koševa zaostataka ali i povraćenim samopouzdanjem za nastavak utakmice na kojoj ih samo pobeda vodi u „plej-of“ grupu na kraju prvog dela takmičenja. I zaista, drugo poluvreme je bilo u znaku ekipe iz Smederevske Palanke. Na krilima sjajnog Aleksandra Nikolića pod oba koša, izvanrednog uticaja na igru iskusnog Mladena Vitkovića, razigranih spoljnih igrača Stojanovića i Trajkovića i konačno x-faktora cele utakmice, pleja Petra Šparovića koji je izrešetao koš domaće ekipe sa pet trojki i preuzeo odgovornost kada se lomila utakmica koja je, na kraju, nakon neizvesne završnice zasluženo pripala ekipi Mladosti. Ljubitelji košarke koji su odgledali ovu utakmicu u Pirotu mogli su da vide svu nepredvidivost, specifičnost i svu draž košarke kada je sve moguće i kada je nezahvalno bilo šta sa sigurnošću predviđati. Ovoga puta se Mladost revanširala Pirotu za poraz u Smederevskoj Palanci, upravo oružjem koje je u tom njihovom porazu pirotska ekipa potegla i kojim je dobila utakmicu. Uostalom, kada Pirotu date gotovo 50-ak koševa u drugom poluvremenu i budete mnogo bolji u šutu za tri poena (15 prema 6), onda je moguće i da dobijete takvu utakmicu. I to je ekipa Mladosti ovoga puta ostvarila u Pirotu.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Čestitam ekipi Palanke na odličnoj igri. Nama dati 84 poena baš je teško, to smo pokazali u prethodnom periodu. Mi smo utakmicu pobedili u jednom trenutku kada smo imali 19 razlike a onda smo se uljuljkali i to je ono što meni najviše smeta ali je ljudski da dođe i do jednog ovakvog poraza. Teško je i momcima i meni jer smo uhvatili jedan dobar ritam. Probaćemo da izađemo bolji iz ovoga, ima puno lekcija koje i iz ove utakmice možemo da naučimo.
Ivan Stefanović, igrač KK Mladost, Na početku se nismo dobro zagrejali nakon puta, ekipa Pirota je krenula silno, uspeli smo nekako da održimo balans do poluvremena, što je bio cilj, a onda i da preokrenemo u drugom poluvremenu što smo i uradili. Imali smo dobro šutersko veče za razliku od prve utakmice, kada je Pirot u prvom poluvremenu šutirao 8 od 10, tako da smo im sada vratili istom merom za prvu utakmicu. Želim puno sreće Pirotu u nastavku takmičenja.
Petar Šparović, igrač KK Mladost, Čestitao bih Pirotu na dosadašnjem delu sezone, po meni Pirot igra najlepšu košarku u ligi i voleo bih da se Pirot vrati u KLS jer i kao grad zaslužuju da igraju najviši rang takmičenja. Na ovoj utakmici smo mi stariji igrači preuzeli odgovornost, sada se desilo i da je to bilo uspešno za pobedu.

More in 2.MLS